“Daljina je jedna od najtežih stvari…”

251

1972332_1455375918030734_818010285_n
Daljina je jedna od najtežih stvari za onog koji voli nekoga čiju prisutnost osjeća u snovima i onda kada mu previše nedostaje. Ne znam zvuk njenog smijeha, potpuno je nemoguće biti u njenoj blizini, dodirnuti je. Ali ona je tu, u mom srcu. Njen lik, onako savršeno naslikan ispred mojih očiju i svaki put ga činim savršenijim onda kada me impresionira tom jednostavnom ljepotom. Kilometri, gube se, nestaju dok razmišljam o njoj. Zatvorim oči i imam je na sekundu. I to što postoji, meni je dosta.

Dovoljno mi je što znam da spavamo pod istim nebom, istim zvijezdama, što znam da se tako lijepo smije, negdje tamo. Svaki njen osmijeh mi uljepša dan pa nekad onako sebično poželim da se nikome drugom ne smije osim meni. Da li postoji granica koja djeli tugu od sreće i javu od snova? Znaš, dođe ono kada ti se tijelo razdire od potrebe za nekim, a sve što možeš je da gledaš u prazno i da se prevrćeš po krevetu, stežeš jastuk. Svake noći se ponadam da i ona, tamo negdje, misli na mene. Uvek sam se pitao kako joj izgleda lice kada dobije moju poruku, kada pomisli na mene. Da li se nasmije, šta pomisli, šta osjeća? Da li i ona ima želju da prstima dotakne moje lice i da na njenim rukama ostane trag tog dodira? Da li poželi da me zagrli i da me ne pušta, da li poželi da me nađe u nekom prolazniku? Ja poželim i da je ne puštam.
Neki kažu da je život prolazan kao i vrijeme koje ide sve brže. U pravu su, vrijeme je kao voz koji prebrzo ide i nemoguće je ići ispred njega ili ga zaustaviti. A ljubav? Ljubav je stanica, mjesto na kome postaješ strpljiv, mjesto gdje naučiš da čekaš pravi voz. E tu sam ja, čekam ne bi li je vidio i osjetila da postojim. Ko sam ja? Ništa – bez nje sam ništa, uvijek ništa, a nikad nešto. Niko me ne razumije, ne shvataju da tražim nešto što ne postoji na mjestima gdje nema ništa.Ona postoji samo tamo gdje je sve obasjano suncem, tamo gdje nema ovog bola, tuge i proklete samoće. E tamo ću da je čekam, tamo će doći u pravo vrijeme ako joj budem nedostajao. A do tada može mirno da spava, u snu je ima onaj koji je voli najviše.

e-turneja.com / Emir Delić