Krv nije voda: Semir Jahić , Brenin rođak oduševljava žiri i publiku u “Zvezdama Granda”

483

semir-e1421545233920

U “Zvezdama Granda” ove sezone takmiči se i Brenin rođak Semir Jahić, koji je oduševio žiri svojom interpretacijom pjesme Šabana Šaulića “Dođi da ostarimo zajedno”, pa se plasirao u drugo kolo.

Lepa Brena pozdravila je njegov nastup ustajanjem sa stolice i dugim aplauzom. Međutim, iako potvrđuje naša saznanja da je s pjevačicom u srodstvu, ovaj takmičar iz Srebrenika, inače monter bicikala koji živi i radi u Njemačkoj, kaže da još nije imao priliku da se upozna s vlasnicom “Granda”.

“Saša Popović me je pitao da li sam rođak Lepe Brene. Po priči roditelja, familija smo. Neka malo dalja. Brenu nisam upoznao, a na snimanju nije bilo prilike da joj priđem”, kaže Semir za Kurir.

Jahiću je želja da tokom sljedeće posjete Beogradu konačno upozna svoju slavnu rođaku i da sazna da li mu je tetka, sestra ili možda čak i baka.

“Moj djed Mehmedalija bio je blizak s njenim ocem Abidom. Posjećivali su se i družili. Naravno da bih volio da nešto snimim s Brenom, ali mi je želja da se prvo rukujemo i upoznamo”, iskren je mladi pjevač.

Semir i dalje nije svjestan šta mu se događa, a razmišlja da napusti posao zbog muzičke karijere.

“Morao sam da otvorim dva dodatna profila na Fejsu. Porodica i ja smo u šoku. Trenutno živim u Njemačkoj. Radim kao monter bicikala u jednoj fabrici. Posao ću lako napustiti ako prođem dalje i u sljedećem krugu. Najviše volim muziku i odluka mi neće pasti teško”,smatra Jahić.

Na kraju razgovora Semir otkriva da mu je uzor predsjednik žirija Šaban Šaulić.

“Veliki sam tremaroš i drago mi je što se to nije osjetilo u mom pevanju. Idol mi je Šaban. Njegove pjesme uporedio bih s Pikasovim slikama jer je svaka remek-djelo”, zaključuje Brenin rođak.

Izvor: Kurir
Foto: Facebook