U funkciji ski liftovi na Babinom dolu na Bjelašnici

230

Ski liftovi BX, K1 (kolijevka), baby liftovi, trosjed i heliodrom na Babinom dolu na Bjelašnici danas će biti u funkciji.
babin
Na Malom polju na Igmanu biće pušteni u rad baby liftovi i dvosjedna žičara, dok će na Velikom polju biti u funkciji baby lift i staza za nordijsko skijanje.

Noćno skijanje na Bjelašnici organizovano je od 18.30 do 21 sat osim nedjelje i ponedjeljka. Visina snijega u Babinom dolu na Bjelašnici trenutno iznosi 40 cm, a temperatura je jedan stepen celzijus. Visina snježnog pokrivača na vrhu Bjelašnice je 82 cm, dok je temperatura minus tri stepena. Na Malom polju na Igmanu trenutna visina snijega je 35 cm, a temperatura je nula  stepeni.

KJKP “GRAS” osigurao je redovnu liniju do Bjelašnice svakim radnim danom i vikendom. Polazak je ispred Zemaljskog muzeja u 9, a povratak sa Bjelašnice u 15.30 sati. Cijena povratne karte za odrasle je 7,40 KM, dok je cijena za djecu 3,40 KM.

I kompanija Centrotrans Eurolines od 2. januara uvela je redovnu autobusku liniju Vijećnica – Bjelašnica. Polazak autobusa je svaki dan u 8.30 sati ispred Vijećnice, usputna stajališta su Katedrala, Park, Marin Dvor, Pofalići, Socijalno, Dolac Malta, Čengić Vila, Otoka, Alipašino Polje, Nedžarići, Dobrinja, Veliko Polje, Bjelašnica, a povratak je zakazan za 16 sati.

Autobus će saobraćati do 28. februara, dok će od 1. do 31. marta saobraćati subotom i nedjeljom prema istom redu vožnje. Cijena karte za odrasle u jednom smjeru iznosi pet KM, dok je povratna karta sedam KM. Cijena autobuska karte za djecu do sedam godina je tri KM, a povratna karta pet KM.

Na Bjelašnici radi i klizalište “Medo” svakim danom osim ponedjeljka u terminu od 10 do 22 sati, saopćeno je iz ZOI’84.