Tematski prilog: Susret rukovodstva kompanije “Klas” s predstavnicima ambasada EU zemalja u BiH

164

20141209_114622

NAJAVA PRILOGA (STUDIO): Iako je usvajanje EU propisa i normi nezaobilazno za domaće privrednike koji žele izvoziti na područje Unije, korisno je u direknoj komunikaciji s predstavnicima zemalja članica detaljno i konkretno razgovarati o potencijalima, mogućnostima, ali i preprekama za bimniji bosanskohercegovački izvoz. Upravo iz ovih razloga održan je jedan sastanak s ovim intencijama u kompaniji “Klas”.

Tekst za čitanje, prvi OFF, 00:00 – 00:19 (19 sekundi) Delegacija sačinjena od političkih i ekonomskih savjetnika iz ambasada zemalja EU, posjetila je sjedište bosanskohercegovačke prehrambene industrije “Klas” u Sarajevu. Ovom prilikom organizovana je prezentacija kompanije, kao i obilazak proizvodnih pogona Klasa – mlina i velepekare.

– Ole Hammer, politički savjetnik EU za BiH

Tekst za čitanje, drugi OFF, 00:54 – 01:04 (deset sekundi) Bez obzira što je “Klas” jedan od najvećih domaćih proizvođača i izvoznika hrane, u ovoj kompaniji imaju velike razvojne ambicije koje zasnivaju na kapacitetima, znanju, radu i kvaliteti.

– Rusmir Hrvić, direktor kompanije “Klas” d.d. Sarajevo

Tekst za čitanje, treći OFF, 01:46 – 01:51 (pet sekundi) A, da bi se pomoglo bosanskohercegovačkoj privredi, EU je definisala potrebne korake.

– Ole Hammer, politički savjetnik EU za BiH

Tekst za čitanje, četvrti OFF, 02:26 – 02:55 (29 sekundi) A, te dodatne reformske mjere Sporazuma o rastu i zapošljavanju u BiH, potpisane u proljeće 2014. godine su: niže stope poreza na rad, reforme zakona i propisa o radu, jednostavnije administrativne procedure, restruktuisanje starih preduzeća, suzbijanje korupcije i pravednija raspodjela socijalnih sredstava. O njima su, također, ovom prilikom razgovarali predstavici “Klasa” i ambasada EU zemalja u BiH.

Sagovornici:
1. Ole Hammer, politički savjetnik EU za BiH
2. Rusmir Hrvić, direktor kompanije Klas d.d. Sarajevo

Tematski prilog: Sarajevo – Rukovodstvo kompanije “Klas” u posjetu primilo predstavnike ambasada EU zemalja u BiH, 02:55