JUBILEJ MIROSLAVA ILIĆA: 25 GODINA KAKO JE PRESTAO DA PIJE

267

Iz njegove alkoholičarske životne epizode dva događaja se izdvajaju: kada je pokušao da siluje Brenu i kada je počeo vrijeđati Arkana

Miroslav Ilić

Ovih dana legendarni Miroslav Ilić obilježava vrijedan jubilej. Kaže, da mu je to najdraži životni trofej – 25 godina nije okusio ni čašicu alkohola. Nije odlazio na neke tretmane za odvikavanje od alkohola, već je jednostavno se zakleo i reko sam sebi:

U alkoholiziranom stanju on je gubio glavu, alkohol je od njega pravio monstruma, čudovište koje je razbijalo, vrijeđalo, ponižavalo društvo oko njega.

–    Popularnost i novac su me gurnuli u svijet alkohola. Platio sam ceh onog sindroma kad nemaš, pa odjednom imaš sve. Bude ti važno samo da je veselo – kaže za Auru Miroslav.

Iz njegove alkoholičarske životne epizode, kako saznaje Aura, dva događaja se izdvajaju: kada je u Domu sindikata u garerobi mrtva pijan pokušao da siluje Brenu, i kada je počeo vrijeđati Arkana. Brena je sa njim obrisala pod, nakon toga nikada više nisu progovorili. Mirslav je napustio njenu estradno – menadžersku kuću Estrada.

Sukob sa Arkanom je prošao bezazlenije. On je Miroslava ispod stola lupio nogom u cjevanicu  dajući mu do znanja da je pretjerao. Miroslave, dosta si bio magarac u životu!

Autor: E.M.
Izvor: Aura.ba/e-turneja.com