Ammara Mistrić ” MOJA PAROLA KROZ ŽIVOT: VOLITE SE I BUDITE VOLJENI”!

307

Ovoga puta smo razgovarali sa učesnicom show-a ZMBT 7, Ammarom Mistić .Ona  je djevojka koji iz dana u dan sve vise privlaci paznju na sebe.Pored aktivnih svirki u svom gradu sa svojim bendom ,brilira i u tamkičenju Zmbt7 .  O njoj mozete saznati nesto vise u nastavku .

1.Odakle nam dolazite?
Dolazim iz grada koji je pun ljubavi, a to je Sarajevo

2.Kako ste došli na ideju da se prijavite na ZMBT ?
Fantastična prilika za mene kao mladog pjevača da upoznam i mimo svog grada, dakle i mimo granica ljude sa svojim radom. Posebna zahvala televizji Hayat što omogućava prostor da pokažemo koliko i šta možemo uraditi mi, mladi iz cijele Bosne i Hercegovine.

3.Da li mislite da možete doći do velikog finala, ili možda čak pobijediti ?
Mislim da je suviše rano pričati o nekoj pobjedi. Ja ću se truditi da opravdam povjerenje ove divne djecice koja me prati na fb stranici prvenstveno, jer djeca su naša snaga i moramo ih usmjeravati,  a onda i svih tih ljudi koji su prepoznali talenat koji gajim još od malih nogu. Hvala im na svakoj podršci koju dobivam iz dana u dan u velikom broju. Srednju muzičku školu sam završila, klavir i solo pjevanje, te se trudim da izvedbu iznesem na najljepši mogući način. Svi mi stremimo ka uspjehu, i do tog uspjeha je trnovit put. Mada sam sigurna da uz jasne ciljeve, možeš ubirati plodove svog rada i truda.

4.Koju vrstu muzike najviše volite da pjevate?
Slušam samo dobru muziku, jednu pjesmu znam iznova slušati cijeli dan. Mislim da me pop rock najbolje opisuje, kako domaći tako i strani.

5.Vaš muzički uzor u pjevanju ?
Nemam muzičkog uzora, ali imam veliki respekt prema dosta pjevača koji su uspjeli sagraditi svoju karijeru dobrim vokalom. Kao što su : Tina Turner, Alicia Keys, Nina Simone, Sade… Od svakog ponešto kvalitetno i budi svoj!

6.Da li imate u planu nekog s kim biste voljeli da uradite duet ?
Pratim i cijenim rad Massima Savića, kakva emocija.. Voljela bih u budućnosti kad bi se ukazala prilika raditi sa takvim umjetnikom. Spoj i kombinacija bi bila po mojoj nekoj viziji, idealna.

7.Vaše mišljenje o turbo-folku ?
Mišljenja sam da svako ima svoju publiku. Najbitnije je da se sluša kvalitetna muzika.

8.Šta radite u slobodno vrijeme ?
U slobodno vrijeme sam ponajčešće u krugu bliskih prijatelja, il sam eventualno pored laptopa, spremajući pjesme za naredni krug ili eventualno repertoar koji pjevam na svojim svirkama.  Pored navedenog, tražim i trenutke da pobjegnem u prirodu i na planinu, jer mi je to  ispusni ventil. Od silnih obaveza ne uspjevam u zadnje vrijeme.. (smijeh)

9.Tko je po vama najveca zvijezda na balkanu ?
Ima pjevača koji su uspjeli i uspjevaju u svom poslu jer konstantno rade na svojoj muzici, i to treba pozdravit svakako. Veoma je bitno da si konstatno u stvaralaštvu i radu kako bi opstao u ovom poslu. Raditi kvalitetno i posvetiti se tome, iziskuje vremena i ljubavi prema istom.. Ja bih izdvojila par pjevača..: Massimo, Tony Cetinski, Kaliopi. A onda i par bendova: TBF, Partibrejkersi, Štuke, Dubioza kolektiv.. Imamo ih, raduje me.

10.Nešto za kraj ?
Volite se i budite voljeni! Moja parola kroz život. Dopustite sebi lijepe stvari u životu i nikada ne odustajte, ma kakvi vas usponi zadesili u životu.

Puno sreće Ammari u daljem takmičenju od ekipe e-turneje.
Broj na koji možete glasati za Ammaru :096 820-825

prejakaaammara5