Rumun iz Zvezda Granda: Ne zanima me otac, nisam ga vidjeo čak 20 godina

243

marijan-tirvi-rumun-zvezde-granda-rumun-1415143680-587038

U prošlosedmičnom izdanju „Zvezda Granda“ koje smo imali prilike u programu OBN TV pratiti kao i svake subote od 21 sat pažnju javnosti je privukao Marin Tirvi. Kad su se moji roditelji razveli, mama se preudala. Bolilo je, ali su mi ona i divan očuh nadoknadili ljubav koju od oca nisam nikada dobio. Kaže dvadesetpetogodišnji učesnik takmičenja „Zvezde Granda“ koji je prošle subote osvojio žiri i publiku svojom interpretacijom pjesme „Za loša stara vremena“, koju u originalu izvodi Saša Matić.

Rumun koji živi u Vršcu riješio je da se oproba u ovom takmičenju jer smatra da ima kvalitet. On polako grabi ka ostvarenju svog cilja koji je još odavno postavio.

Pjevač je do pete godine živio u gradu Deta, u Rumuniji. Nakon razvoda roditelja, s majkom Antoanetom i mlađim bratom Koradom doselio se u Vršac. Njegova mama se preudala i iz drugog braka ima ćerku Kristinu. Marijan svog pravog oca Loniku nije vidio čak 20 godina, iako je često imao nastupe u svom rodnom gradu. On mu ne nedostaje jer je figuru tate pronašao u svom očuhu Žoziju, pored kojeg mu ništa nije nedostajalo.

– Djetinjstvo sam proveo u Rumuniji, a nakon porodičnih razmirica preselio sam se u Vršac. Mama se preudala i dobio sam divnog očuha i sestru. Imamo lijep porodični život.

Ono što mi je jedino nedostajalo dok sam bio mali je očinska ljubav jer ga nisam vidio od svoje pete godine. Kad su se moji roditelji razveli, svako je otišao na svoju stranu i mi smo pripali mami. Tatu nikad nisam tražio, a nije ni on mene i brata. Više me i ne zanima.

Često idem u Detu da nastupam, ali ga nikad nisam vidio. U početku mi nije bilo svejedno jer je bolilo, ali ipak su mi majka i očuh upotpunili i nadoknadili tu ljubav. Imam rumunsko državljanstvo, iako živim u Srbiji. Čak se i po mom govoru primjećuje da ne pričam čisto srpski jezik, ali trudim se da budem što bolji – otkrio je Tarvi.

On naglašava da se nikad ne bi viđao sa ocem i kad bi ga pronašao.
– Zašto bih se viđao s njim ako nisam svih ovih godina?! Meni nije problem da pričam na tu temu, ali neću da me niko sažaljeva zbog toga jer nema razloga. Sad sam najviše posvećen muzici, svojim pjesmama i nastupom u „Zvezdama Granda“.

Marin tvrdi da mu je očuh Žozi najveća podrška.
– Očuh mi je najveći oslonac. Iako sam bio dobar đak, formalno obrazovanje me nikad nije privlačilo, već sam se odmalena okrenuo muzici. On je prepoznao da sam talentovan i za jedan rođendan mi je poklonio sintisajzer. Od tada se sve promijenilo. Postao sam zaluđen sviranjem i pjevanjem, a odnedavno i komponovanjem.

Mojim prijateljima u Vršcu je interesantno što pjevam i rumunske pesme, a prijateljima u Rumuniji što pjevam srpske. Snimio sam dvije pjesme i dva spota, a ovih dana predstaviću jednu rumunsku popularnu numeru koju sam prilagodio srpskoj publici – rekao je Rumun.

Ne propustite i ove subote od 21 sat u programu OBN TV novo izdanje najpopularnjeg muzičkog takmičenja u Bosni i Hhercegovini ali i regionu.

https://www.youtube.com/watch?v=xZfHCf5qK5o