SRBIN GLUMI ISUSA HRISTA: Znamo ga iz popularne domaće serije, a gradi uspešnu međunarodnu karijeru

204

Dejan Bućin, mlađi glumac srpskog porekla i nemačke adrese, oduševio je domaću publiku u seriji i filmu “Nečista k.v”.

Umetnik koji uspešno gradi svoju međunarodnu karijeru briljirao je u ulozi vladike Metodija, a nešto ranije on se oprobao i u roli Isusa Hrista.

Bućin se pojavio u ulozi Mesije u filmu “Sedam čuda” iz 2018. godine, ali ovo nije bila jedina “religijska uloga” koju je imao. On je jednom prilikom za domaće medije objasnio zašto mu se poveravaju baš ovakve uloge:

– Jednim delom je to sigurno slučajnost, ali veliki udeo ima i moj izgled. Likom odgovaram toj vrsti religijskih uloga. Igrao sam Isusa, apostola Marka i, eto, sad i vladiku Mirona. Možda je vreme da se ošišam i obrijem, kako bih se sklonio od takvih uloga, iako su mi drage jer nose veliki glumački potencijal – istakao je on svojevremeno.

Ogromna zainteresovanost za Dejana počela je da vlada i u njegovoj rodnoj Srbiji nakon što se predstavio domaćoj publici u ulozi vladike Mirona, jednog od glavnih aktera filma “Nečista k.v – greh predaka”. Ovaj junak se zbog neispunjene ljubavi zamonašio, a kasnije se susreće sa svojom ljubavlju iz mladosti Tašanom, koju glumi Anđela Jovanović.

Mladi glumac je takođe i progovorio o svom poreklu:

– Rođen sam u Beogradu, gde su se moji roditelji i upoznali. Poreklo sa majčine strane vuče iz Bosne, a sa očeve iz Crne Gore, što je jasno po mom prezimenu – otkrio je on.

srbija danas