Sjajni Real Madrid pobijedio Eintracht i peti put osvojio Superkup Evrope

98

Nogometaši Real Madrida osvojili su evropski Superkup pobjedom protiv Eintrachta iz Frankfruta u meču koji je odigran u finskom Helsinkiju rezultatom 2:0, što im je peti trofej u ovom takmičenju u historiji kluba.

Njemački tim je nešto bolje otvorio meč i imao je prvu veliku šansu u 14. minuti, no udarac Kamade u situaciji jedan na jedan s golmanom odlično je odbranio Courtois.

Uzvratio je Vinicius tri minute nakon toga, ali je njegov udarac blokiran, da bi u 24. minuti Knauff probao još jednom pogoditi gol Kraljevskog kluba, no čuvar mreže aktuelnog prvaka Evrope još jednom je bio na visini zadatka.

U finišu prvog poluvremena, tačnije u 37. minuti, Real Madrid stiže u vodstvo. Nakon kornera lopta je došla do Casemira, on je odlično vraća u peterac Eintrachta, a na pravom mjestu bio je Alaba koji pogađa za 1:0 i donosi prednost svom timu na poluvremenu. Mogli su igrači španskog kluba postići još jedan gol, ali je Benzema promašio dobru šansu u 41. minuti.

Pitanje pobjednika ovog susreta, nakon što to nije uradio u 41. minuti, riješio je Karim Benzema. Igrala se 65. minuta kada je trenutno vjerovatno i najbolji igrač svijeta postigao gol, uduplao vodstvo Kraljevskog kluba i tako im donio sigurnu prednost u finišu meča koji su kasnije zadržali i došli do trofeja.

Za Real Madrid je ovo peti trofej Superkupa Evrope u historiji, a ranije su titule osvajali 2002., 2014., 2016., i 2017. godine.

Uz Superkup Evrope, Real će ove sezone napadati i tri trofeja u Španiji (La Ligu, Kup kralja i Superkup), Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Rezultat i strijelci:

Real Madrid – Eintracht Frankfurt 2:0 (Alaba 37′, Benzema 65′)