Jasmina Mujkanović: Mišljenja sam da svaki pad prethodi uspjehu

346

Jasmina Mujkanović je mlada talentovana djevojka iz Srebrenika,grada koji u zadnje vrijeme izbacuje veoma talentovane pjevače.U subotu je prikazana emisija Zvezde Granda gdje su djevojke imale priliku da pokažu šta znaju a jedna od pet djevojki koje su prošle u naredni krug bila je i Jasmina koja je pjevala pjesmu “Poželi sreću drugima” i dobila svih šest tastera.

U prilogu vam donosimo intervju sa Jasminom,u nastavku pročitajte sve mnogo toga što o njoj sigurno niste znali.

jaca

Sudeći prema onom dok te slušamo kada pjevaš, rekli bismo da se već dugo baviš pjevanjem. Da li je to tako?

– Moji prvi koraci u svijetu muzike bili su sa 9. godina na festivalima za djecu, od tada sam zaljubljena u pjevanje.

Ti si definitivno postala miljenica publike, to se vidi i po tvom Facebook profilu i usudit ću se reći kako imaš zaista pravu armiju fanova. Kako si osvojila publiku za tako kratak period, da li su možda godine te koje su uticale na to ?

– Hvala Vam, to je veliki kompliment obzirom da je u ovom poslu publika ta koja odlučuje o našem uspjehu, moje je da dam sve od sebe na svakom nastupu i da konstantno radim na sebi, i drago mi je da je prepoznato. Medjutim, mislim da je to zbog pozitivne energije koja je prisutna dok pjevam i koju se trudim zajedno sa emocijama prenijeti na publiku.

Kako si dosla na ideju da se prijavis na ZVEZDE GRANDA ?

– Zapravo je to ideja moje sestre, koja me na kraju i ubijedila. Kroz moj rad moja porodica mi je najveća podrška.

Odusevila si publiku a i cijeli Grand,kakva su tvoja ocekivanja na Zvezde Granda ?

– Svi smo se prijavili sa željom da pobijedimo, odnosno da se što bolje plasiramo. Dati cu sve od sebe da ne iznevjerim svoja a i očekivanja moje porodice i svih onih koji me podržavaju.

Možda je prerano govoriti o tome, no očekuješ li ulazak u finale ?

– Kao što sam prethodno rekla, svi se nadamo najboljem, i zbog toga smo ovdje, ali treba očekivati i dobro i loše. Mišljenja sam da svaki pad prethodi uspjehu.

Kako je zabavljati publiku u nekom lokalu, da li imas nastupa i gdje te tvoji fanovi mogu uskoro vidjeti ?

– Radim punom parom i uživam u tome. Divan je osjećaj kada dobijem pozitivan odgovor od publike koja me sluša, to mi daje motivaciju za dalji rad i napredovanje. Puno je nastupa vani što je odlična prilika da u isto vrijeme radim nekoliko stvari koje volim; pjevam, obiđem evropske gradove , i družim se sa bendom, od kog takodje imam veliku podršku.

Kakvo je tvoje ljubavno stanje, šta se dešava na tom polju ?

– Odgovor na to pitanje se nalazi u odgovoru na prvo pitanje.

Tko je ti uzor od estradnih umjetnika ?

– Nemam jednog uzora, ugledam se na estradne umjetnike koji su pratili svoje snove, radili na njima, i ostvarili karijeru koju su željeli.

I za kraj poruka za sve nase vjerne citaoce !

– Pratite svoje snove hodajući čvrsto po zemlji ali s pogledom vinutim u zvijezde.