Snežana Savić o današnjim lepoticama: Najstrašnije je kada lepa žena ne zna kada treba da ostari

245

Šezdesetdevetogodišnja glumica Snežana Savić važila je za jednu od najvećih lepotica na javnoj sceni čitave bivše Jugoslavije, a sada kaže da nikada to nije gledala kao suštinu jedne osobe.

Glumica ističe da je unutrašnja lepota daleko važnija, a osvrnula se i na estetske korekcije kojima sve više pribegavaju mlade devojke, ističući da nema ništa protiv toga.

– Najstrašnije je to kada lepa žena ne zna kada treba da ostari, nego uvek koketira i zavodi. Toga sam se ja uvek plašila, da ne budem takva. Nekako su me uvek videli kroz moju lepotu. Sada sam matora. Lepo je da čovek bude lep, ali nije suština u tome. Ti možeš biti lep dva, tri dana i ako nemaš šta da pružiš to ne prolazi – kaže glumica i osvrće se na današnji ideal lepote koji je potpuno drugačiji od onog iz doba njene mladosti.

– Sada je lepota podignuta na pijadestal, kao što je i ideal lepote drugačiji. Pune usne, velika za..ica, podignute g..di, ali i to je lepo. Još ako postoji nešto unutra – to je lepo. Danas su druga merila. Kroz vreme su se ideali lepote menjali. Sada razumem da su devojke koje to rade lepe. Mi moramo da prihvatimo to, čak i muškarce razumem koji vole to. Vole da im žena dobro izgleda i plate joj ono što im odgovara: g..di ili za..icu. To sve nosi vreme sa sobom i ja to prihvatam i ne želim da budem staromodna baba. Volim prirodne, ali prihvatam drugačije ideale lepote. Lepota je u oku posmatrača – poručuje glumica, koja je prošlog meseca napunila 69 godina.

24sedam.rs