TUGA DO NEBA! PREMINUO POZNATI MUZIČAR!

242

Muzičar Vlada Nikodijević Ribelli je preminuo usled moždanog ud.ra, a te vesti su podelile njegove kolege muzičari na društvenim mrežama.

On je bio jedan od osnivača grupe “Ribelli” i grupe “Mama-Coco”, kao producent i tonac.

– Preminuo je Vlada Nikodijević Ribelli. U njegovom studiju u Sava Centru sam snimio prve snimke sa bendom. Zahvaljujući njemu sam odgledao mnogobrojne koncerte (sedeo na bini iza Čika Korije kad je svirao sa Geri Bartonom, upoznao Al Di Meolu u trenutku kad mi je bio najveći heroj, otkrio Isac Hayes-a i mnoge druge). Od njega sam pozajmio pojačalo za svoju prvu svirku. On je bio taj koji me je prvi put snimao u pokušaju da sve instrumente snimim sam za Bočekovu pesmu Dinamit.

Svirajući sa njim i Kečerom u Mama Co Co sam prvi put spoznao šta znači biti profesionalni muzičar. Poznanstvo i saradnja sa njim je najbolja škola koju sam mogao da imam u najgore moguće vreme odrastanja. Večno ću biti zahvalan za sve što si mi pružio dragi moj Vlado. Počivaj u miru dobri moj, nikada te neću zaboraviti. Hvala ti za sve! – napisao je na Fejsbuku Aleksandar Sedlar.

informer