Maid Mirojević predstavlja novi album „Tragovi“ i novi spot za pjesmu „Alchak“

161

image005

Maid Mirojević, veoma priznati član Opere NPS svoju ljetnu sezonu završava u velikom i sebi svojstvenom stilu!

Neobičan muzički izražaj bez sumnje će zainteresirati javnost širom regije. Ovo ljeto je proveo u pripremanju izlaska njegovog trećeg albuma.

Maid je dosad objavio dva albuma, “Bosno imenom te zovem” i “Pjevam pjesnike”, na kojem je komponirao i opjevao najpoznatija djela 17 bh. i evropskih pjesnika. Novi Maidov album nosi simboličan naziv “Tragovi” koji u ovoj jednoj riječi mnogo govori.

“Tragovi” nam donose Maidov autorski rad na 8 prekrasnih pjesama:

1. Alchak – tekst/muzika/aranžman Maid Mirojević

2. Moj mjeseče – tekst/muzika/aranžman Maid Mirojević

3. Je t’aime chanson – tekst/muzika/aranžman Maid Mirojević

4. Sarajka, ljepota, djevojka – tekst Tarik Karamehić,muzika I aranžman Maid Mirojević

5. Tragovi – tekst/muzika/aranžman Maid Mirojević

6. Internet – tekst/muzika/aranžman Maid Mirojević

7. Zauvijek moja – tekst/muzika/aranžman Maid Mirojević

8. Kafana blues – tekst/muzika/aranžman Maid Mirojević

Djelić ovog muzičkog izražaja koji nam je pripremio Maid možete vidjeti i spotu za najavnu pjesmu „Alchak“. Naime, protekli mjesec je u prekrasnom ambijentu ljetnih sarajevskih ulica sniman i video spot za najavni singl sa ovog albuma. Pjesma je vedra, šaljiva, vesela, a takvu pjesmu prati upravo i takva radnja u spotu. Kroz pjesmu se proteže priča momka „Alchaka“ koji je uvijek spreman za neke nestašluke. Alchaka u spotu glumi gospodin Papišta, Maidov veliki prijatelj i mozemo reci da je ulogu Alchaka odigrao perfektno. Slučajnu prolaznicu u spotu glumi Elma Kostreba. Režiju spota potpisuje provjerena ekipa Hayat produkcije, a ideja scenarija je Maidovo djelo.

‘Ovo je prvi put da sam se toliko angažirao oko svoje pjesme i oko spota, iako sam oduvijek htio raditi muziku na ovakav način. Kroz svoju karijeru sam upoznao mnoge muzičare i ljude iz ove struke i svi oni kojima sam rekao svoje ideje i koji su čuli pjesme imali su samo riječi hvale, što me dodatno inspirisalo da dovedem do kraja ovaj moj projekat. Dragi prijatelji, presretan sam što mogu da kažem kako mi se ostvario još jedan san! „ rekao je ponosni Maid Mirojević.