Preminula pjevačica anđeoskog glasa koja je uspjela da rasplače cijeli svijet i oduševi stroge sudije!

193

Takmičarka šou-programa “America’s Got Talent” Džejn Marčevski (Jane Marczewski), preminula je od karcinoma. Imala je samo 31 godinu.

Pjevačica iz Ohaja koja je nastupala pod umjetničnim imenom Noćna ptica (Nightbirde), preminula je nakon višemjesečnog liječenja nakon što joj se bolest proširila na pluća, jetru i kičmu, piše TMZ.

Džejn je prošlog ljeta objavila kako se povlači iz takmičenja zbog zdravlja. Objasnila je da joj se stanje pogoršalo i da njena bolest zahtijeva punu pažnju i energiju.

Dodala je da joj je žao, ali isto i jako drago zbog stečenog iskustva. Zahvalila se svima i rekla da još uvijek ima snove. Na audiciji je zadivila mnoge izvodeći svoju dirljivu pjesmu ‘It’s Okay’. Posebno Sajmona Kauela, koji joj je odmah dao zlatni bazer i poslao je direktno u finale. Ova nevjerovatna djevojka publiku i žiri je osvojila ljepotom i optimizmom, ali i nevjerovatnim glasom.

Da podsjetimo, pjevačici je 2017. dijagnostikovan rak dojke i bila je u remisiji kada se vratio u metastaziranom stanju. Dvije godine kasnije, ljekar joj je dao samo dva posto šanse za preživljavanje i tri do šest mjeseci života. No, Džejn je tada pobijedila bolest.

Članovi žirija “American’s Got Talent” oprostili su se od bivše kandidatkinje putem društvenih mreža.

-Volimo te. Počivaj u miru Night bird- napisala je Hajdi Klum.

– Moramo nastaviti da živimo i učimo iz njenih riječi i stihova. Koliko god da se osjećam užasno zbog njene smrti, osjećam se srećnim što sam je upoznao, čuo i poznavao – oprostio se Haui Mendel.

Izvor: Kurir