Elma Tataragić: Jedna od ključnih žena SFF-a !

432

Ona je veoma  talentovana za filmsku umjetnost i to vrlo dobro pokazuje široj javnosti odabirom kvalitetnog filmskog programa za SFF, jer je selektorica jednog od programa ovog festivala.

ELMA TATARAGIC DSC_0030 1

Selektorica Takmičarskog programa za igrani i kratki film, programa U Fokusu kao i Bh. film.Rođena je u Sarajevu 1976. gdje je diplomirala dramaturgiju na Akademiji scenskih umjenosti u Sarajevu. Od samih početaka uključena je u rad i osnivanje Sarajevo Film Festivala. Sarađivala je na scenariju filma PRVO SMRTNO ISKUSTVO, scenristica je i producentica film SJEVER JE POLUDIO. Koscenarista i producentica je film SNIJEG koji je prikazan u Cannesu 2008. gdje je osvojio Grand Prix programa Sedmica kritike. Film je prikazan na preko 60 festivala i osvojio je desetine međunarodnih nagrada. 

ELMA TATARAGIC DSC_0029 1

Generalni je sekretar i član Udruženja filmskih radnika BiH. Na Akademiji scenskih umjenosti u Sarajevu radi od 2002. godine na predmetu scenarij. Završila je postdiplomski studij i trenutno radi na magistarskoj tezi. Usavršava se na filmskom scenariju i na Script Factory-u iz Londona.

IZVOR: sff.ba ///E-turneja.com/A.M./