Prijavi se: Budi posmatrač na izborima

569

10605506_688251204585855_1305449973_o

Imaš višak vremena, voliš da gledaš tuđa posla, telefon u ruke i pozovi besplatan info broj 0800 05 05 05

O KOLACIJI POD LUPOM

Sedam nevladinih organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine osnovalo je Koaliciju za slobodne i poštene izbore – Pod lupom, s ciljem organizovanja i provođenja građanskog, nestranačkog posmatranja Opštih izbora 2014. godine u BiH. Glavni cilj Koalicije je doprinijeti slobodnim i poštenim izborima u BiH.

O PROJEKTU

Projekt „…jer nam je stalo!“ traje od 01.06.2014.-28.02.2015. godine i podržali su ga: Ambasada Kraljevine Norveške, britanska Vlada, Američka agencije za međunarodni razvoj (USAID), te Delegacija Evropske unije u BiH.

Koalicija će ovim projektom nastojati postići i sljedeće specifične ciljeve:
• Podizanje svijesti o izbornim nepravilnostima i manipulacijama;
• Podsticanje izražavanja slobodne volje birača;
• Objektivno i pravovremeno izvještavanje o izbornom procesu; i
• Izdavanje preporuka o reformi izbornog zakonodavstva i procesa u BiH.

Ispunjavanje ovih ciljeva postići će se posmatranjem predizbornog, izbornog i postizbornog perioda.

Koalicija će svoje aktivnosti u predizborno vrijeme usmjeriti na posmatranje rada izborne administracije (centralne i opštinskih izbornih komisija), procesa registracije birača, i (pred)izbornih kampanja političkih subjekata, te prijavu nepravilnosti i postupanje po istima. Na izborni dan, Koalicija će posmatrati otvaranje biračkih mjesta, proces glasanja i utvrđivanja rezultata glasanja, te rad izborne administracije u cijeloj zemlji.

U postizborno vrijeme, Koalicija će pratiti zaprimljene primjedbe i prigovore na izborni proces, formiranje novih vlada, te dati preporuke i zagovarati unapređenje izbornog zakonodavstva i procesa u BiH.

U prilogu su linkovi youtube kampanje:



Slađan Tomić