OBILJEŽENA GODIŠNJICA STRADANJA GRAĐANA U ULICI ILIJE ENGELA: GRANATA UBILA MAJKU I KĆERKU

175

DSC_7620

Delegacije Općine Novi Grad Sarajevo, Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992. -1995., porodice i prijatelji ubijenih, obilježili su danas, 21. godišnjicu stradanja građana u ulici Ilije Engela na Otoci.

Položeno je cvijeće na spomen – obilježje i odata počast nevino stradalim sugrađanima. Tog dana, granata ispaljena s agresorskih položaja usmrtila je Irmu Hadžimuratović, njenu majku Elviru Hadžimuratović, Jasmina Terovića i Veru Kovačević.

Fikret Grabovica, predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. kazao je da je agresor, prije 21. godinu, na Otoci ubio četiri nevina građana, od kojih dvoje djece.

“Ovo je samo jedan u nizu mnogobrojnih zločina, koji su se dogodili tokom opsade Sarajeva, a za koje niko nije procesuiran. Ovo je težak trenutak za sve nas i najmanje što danas možemo učiniti jeste obilježiti godišnjicu njihovog stradanja i odati im dužnu počast. Na ovaj način čuvamo istinu od zaborava, kako se nikada ovakvo zlo više ne bi ponovilo“ kazao je Grabovica.