“DIPLOMIRANI EKONOMISTA SA OCENOM 10” Kakvo obrazovanje imaju najpoznatije SRPSKE STARLETE?

207

Iako izraz „starleta“ potiče od italijanske reči „starletta“ što znači zvezda u usponu i mlada neafirmisana glumica, danas ima potpuno drugo značenje.

Starletama se u današnje vreme smatraju devojke koje nemaju posebno zanimanje, ali su sve više prisutne u medijima. Takođe, pojedinima je epitet starlete asocijacija na „najstariji zanat“, međutim devojke koje se deklarišu pod ovim nazivom ističu da se bave modelingom, pa čak i pevanjem i neretko vole da ih oslovljavaju kao „multimedijalne ličnosti“.

U Srbiji, starlete su se uglavnom proslavile u rijaliti programima, koji su im bili odskočne daske za dalju karijeru. Međutim, ono što je manje poznato jeste kojeg obrazovnog profila su zapravo ove devojke.

Naime, jedna od najpoznatijih starleta u regionu Stanija Dobrojević često korsiti priliku da se pohvali završenim državnim Ekonomskim fakultetom u Beogradu, iako ne radi u struci.

Takođe, hrvatska javna ličnost i voditeljka rijaliti programa „Parovi“ Ava Karabatić po struci je farmaceutski tehničar, a školovanje je nastavila na Filozofskom fakultetu u Zadru gde studira književnost, latinski i italijanski jezik.

Bivša učesnica rijaliti programa “Zadruga” Aleksandra Korać, poznatija kao Ana Korać, navodno je završlila umetičku školu, a zatim upisala studije žurnalistike, ali nije poznato dokle je stigla sa studijama.

Anina nekadašnja cimerka u “Beloj kući” Anđela Mitkovski, poznatija pod nadimkom “Veštica” preselila se iz Bora u Beograd sa 15 godina i završila je stomatološku srednju školu. Međutim Anđela nije nastavila sa studijama jer je želela da se “posveti poslu i putuje”.

Još jedna rijaliti zvezda koja se bavi pevanjem i modelingom, Tamara Đurić zapravo je po struci frizerka.

Milica Živanović, Mimi Oro, nekadašnja internet senzacija, po završetku jednog privatnog fakulteta oglasila se na društvenim mrežama porukom: “Diplomirani ekonomista – računovodstvo i revizija – odbrana diplomskog sa ocenom 10”, te se stiče utisak da joj je, makar kako ona tvrdi, “fakultet išao od ruke”.

srbija danas