Zavisi od kiseonika, ne izgleda dobro: Evo u kakvom je zaista stanju Lane Gutović i šta je problem

299

Čuveni Lane nalazi se na haj flou maski ( HFNC) preko koje dobija kiseonik

Proslavljeni glumac Milan Lane Gutović (75), koji je prošle nedelje primljen na Vojno-medicinsku akademiju (VMA) zbog sumnje na korona virus, najvjerovatnije ima postkovid sindrom na šta ukazuju njegova pluća, saznaje Telegraf.rs.

Čuveni Lane nalazi se na haj flou maski ( HFNC) preko koje dobija kiseonik.

– Zavisi od velikog protoka kiseonika – kaže naš izvor.

Lanetu je, da podsjetimo, kada je primljen na VMA, urađen brzi test koji je bio negativnan iako su svi simptomi koje je imao ukazivali da ima koronu. Odmah zatim mu je urađen i PCR test, međutim i taj rezultat je pokazao da je negativn.

S obzirom na to u kakvom su mu stanja pluća, izvor Telegraf.rs koji je uključen u Lanetovo lečenje kaže da je tim ljekara koji brinu o njemu siguran da se u Gutovićevom slučaju radi o postkovid sindormu.

– Ono što sada možemo da kažemo jeste da ima promjene na plućima koje ukazuju na tip postkovida, ili komplikacije kovida – rekao je sagovornik.

Na pitanje kada je Lane imao koronu, kaže da to ne znaju.

– To ne znamo. Vjerovatno se liječio kod kuće ili negdje privatno bez testiranja. Inače, poslije desetak dana od početka bolesti test može da bude negativan – kaže izvor i dodaje da čuveni Lane, nažalost, ne izgleda uopšte dobro.

On podsjeća da, pošto je primljen na VMA, da je bio stabilan, ali da je bolest takva pa je došlo do negativnih promjena.

Lane je, kao što smo prošle nedelje objavili, inače i hronični bolesnik, i ima ugrađene stentove.

Lane za Telegraf.rs: Lekari znaju ide li nabolje, a ne ja

Ekipa ovog portala jutros je kontaktirala Laneta, poslao nam poruku da ne može da govori, te da mu pišu. Poslije nekoliko minuta stigao je kratak odgovor.

– Ljekari znaju, a ne ja – napisao je Gutović u SMS poruci.

(Telegraf.rs)