JOŠ DA VODU PRETVORIM U VINO I PALIM! Željko Mitrović impresionirao svojim dostignućem, stoji na vodi, isusovke funkcionišu! (VIDEO)

209

Željko Mitrović tokom svog odmora u Kanu beleži svaki zanimljiv trenutak i iznova oduševljava pratioce na društvenoj mreži Instagram.

Vožnje skejtom na Fransuskoj rivijeri, spust sa Kanske tvrđave, upoznavanje sa novim ljubimcem porodice Mitrović – sve su to snimci koje je Željko podelio sa svojim pratiocima na Instagramu, a koji su imali milionske preglede.

Poznato je da Željko pored ekstremnih sportova, posebnu ljubav gaji prema nauci i patentima, a nakon što je na dasku za surfovanje stavio točkove i jedro i oprobao se u jedrenju na kopnu, Mitrović je sada još jednom pomerio granice i pokazao da su mogućnosti koje nudi nauka beskonačne. Vlasnik Pink International Company naime, najavio je ranije pratiocima na Instagramu kako planira da iskoristi Arhimedov zakon i Isusova iskustva da napravi cipele za hodanje po vodi. I upravo to se i dogodilo.
Mitrović je pokazao da sve što zamisli, zaista uspe i da ostvari. Na svom profilu na Instagramu objavio je video na kom u cipelama za hodanje po vodi stoji na pučini.

– Uspeo sam da stojim na pučini. Sila potiska je bila dovoljna za stajanje! Težina je sila koja je jednaka gravitacinom ubrzanju pomnoženim sa masom tela, zato je proračun bio 4,4×3,2×3= 42 litre po cipeli jer sam težak 84 kg. P.S. Ostalo mi je još da vodu pretvorim u vino i onda palim – napisao je Mitrović uz video koji je objavio na svom instagram profilu.

Ovaj snimak je dostigao skoro 1,5 miliona pregleda za nešto više od dva sata, a njegovi pratioci su impresionirani ovim dostignućem.

alo.rs