SDA ILIJAŠ ORGANIZOVAO IFTAR ZA POSTAČE OVE OPĆINE

176

10514634_853261468031224_5181889878286092776_n

Općinski odbor SDA Ilijaš u suradnji sa Kantonalnim odborom SDA Sarajevo sinoć je organizovao iftar za postače sa područja ove općine.

U Kulturno-sportskom centru Ilijaš iftarilo je oko 250 postača, među kojima simpatizeri stranke, članovi Asocijacije mladih, vijećnici, te članovi vjerske zajednice i ostali građani.

Osim domaćina ovog iftara, načelnika Općine, Akifa Fazlića (SDA), iftaru su prisustvovali i Denis Zvizdić, predsjednik KO SDA Sarajevo i zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, Mahir Dević predsjednik OO SDA Ilijaš i vijećnik općinskog vijeća Ilijaš, zatim Asim Sarajlić potpredsjednik SDA i zastupnik u parlamentu BiH, te Sabahudin Delalić (SDA) predsjednik Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

U svojim kratkim obraćanjima Mahir Dević i dr.Denis Zvizdić su se zahvalili prisutnima na dolasku, ističući duhovnu važnost ramazana, kao i značaj okupljanja i zajedništva, pogotovo za Bošnjake i posebno u ovom svetom mjesecu.
Iftaru je prisustvovao iznenađujuće veliki broj mladih. Nakon iftara za prisutne je upriličen prigodan program uz ilahije u izvedbi Armina Muzaferije i hora BZK Predporod Ilijaš.