SDA NOVI GRAD SARAJEVO ORGANIZOVAO IFTAR ZA POSTAČE ALI-PAŠINOG POLJA

163

IMG_2105

Općinski odbor SDA Novi Grad Sarajevo u suradnji sa Kantonalnim odborom SDA Sarajevo organizovao je iftar za postače Ali-pašinog polja.

Iftar je upriličen za Mjesne odbore SDA Ali-pašino Polje A2, B1 i B2, te Saraj Polje i Olimpijsko.

U prostorijama Osnovne škole „Fatima Gunić“ zajednički je iftarilo oko 100 postača, a pozvani su bili i građani ovih naselja, te članovi Asocijacije mladih. Uz načelnika Semira Efendića (SDA) iftaru su prisustvovali i Sabahudin Delalić (SDA) predsjednik Gradskog vijeća Grada Sarajeva, Safet Kešo (SDA) zastupnik u Parlamentu FBiH, Edina Gabela (SDA) predsjednica Općinskog vijeća Općine Novi Grad, kao i prof. Rifad Škrijelj (SDA), dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu.

Dovu nakon iftara proučio je Nezim ef. Halilović – Muderris, hatib džamije „Kralj Fahd“.

Nakon iftara prisutni su posjetili spomen-sobu kao trajni znak sjećanja na učiteljicu Fatimu Gunić, i učenike Adisa Mujala (1984.), Vedada Mujkanovića (1984.) i Feđu Salkića (1986.).
Učiteljica Fatima Gunić i učenici stradali su 9. novembra 1993. godine od granate kalibra 120 mm, ispaljene sa srpskih položaja iz pravca Nedžarića koja je eksplodirala pri udaru u improvizirane prostorije, u kojima je učiteljica Gunić održavala nastavu za svoje učenike. Tog dana prije 20 godina teže i lakše su ranjena 23 učenika.