OVO JE ČAST: POSEBNI GOST HAFIZA BUGARIJA – DENIAL AHMETOVIĆ!

233

denihafiz

 

U okviru Ramazanskih večeri sa hfz. Sulejmanom Bugarijem koje se održavaju u Kolobara hanu u Sarajevu, večerašnji njegov poseban gost bio je Denial Ahmetović.

Nema potrebe previše ga predstavljati, znate da se radi o Hayatovoj zvijezdi koja gradi karijeru za koju će se sigurno daleko čuti.

Ono što impresionira sve Denijeve fanove, ali i hafiza čim mu je mjesto kao svom posebnom gostu ustupio je to što Denial očito nije skoncentrisan samo na komercijalnu muziku od koje danas njegove kolege najviše profitiraju, on svoj glas koristi višestruko.

U razgovoru sa hafizom, otkrio je kako se u njegovoj porodici oduvijek duh Islama isticao, te pričao anegdote koje je doživljavao u tom duhu sa najmilijim.

Hafiz Bugari najavio ga je kao mladu, ali osobu koja će takva kakva jeste, iskrena i čista duša, postati ono što priželjkuje.

Citirao je dijelove njegvih pjesama, naglasio da su mu bili jako inspirativni. Ono što je mnoge iznenadilo i što su jakim aplauzom ispratili je to što je hafiz priznao da je uz sve obaveze koje ima, pratio Denija na Hayatovom takmičenju i priželjkivao njegovu pobjedu.

Nakon večerašnjeg Denialovog gostovanja, hafizovi gosti bit će i Eldin Huseinbegović i Armin Muzaferija, a u okviru programa namijenjenog žrtvama genocida u Srebrenici, poslušajte Denijevu izvedbu ilahije “Šehidi” na Hayat TV-u.

 

 

 

 

 

 

 
 
Autro:N.M.
Izvor:glamur.ba/e-turneja.com