SDA NOVI GRAD SARAJEVO ORGANIZOVAO IFTAR ZA MJESNI ODBOR DOBRINJA

168

11111

SDA je napravila preokret na prethodnim lokalnim izborima u Općini Novi Grad Sarajevo, na čelu sa načelnikom Semirom Efendićem i pokazala da su promjene moguće, kazano je između ostalog na sinoć upriličenom iftaru kojeg je organizovao Općinski odbor SDA Novi Grad Sarajevo u suradnji sa Kantonalnim odborom SDA Sarajevo.

Iftar je upriličen za Mjesni odbor Dobrinja u prostorijama Osnovne škole „Skender Kulenović“.

Iftaru je prisustvovalo 110 postača, a pozvani su bili i članovi asocijacije mladih iz mjesnih i općinskih odbora. Pored načelnika, Semira Efendića kao domaćina, iftaru su prisustvovali i Sabahudin Delalić predsjednik Gradskog vijeća Grada Sarajeva, Safet Kešo zastupnik u Parlamentu FBiH, Edina Gabela predsjednica Općinskog vijeća Općine Novi Grad, kao i prof. Rifad Škrijelj dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu.

OO SDA Novi Grad Sarajevo svake godine organizuje nekoliko iftara za svoje članove, raspoređene po mjesnim odborima.“Ovo je jedan od šest iftara odobrenih od Kantonalnog odbora SDA. Unatoč veličini naše Općine, nastojimo pokriti sve mjesne odbor. Rramazan je mjesec druženja i vrijeme kada želimo ugostiti naše vrijedne aktiviste i na ovaj način“, kazao je tom prilikom načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić.