Popularna glumica osvaja ljepotom

201

Amanda_Righetti 01

Serija “Mentalist”, jedna je od najuspješnijih američkih serija a od nedavno se prikazuje i u Bosni i Hercegovini, na OBN Televiziji svaki dan od 22:50h. Sjajna glumica i filmska producentica Amanda Righetti jedan je od najvećih razloga zašto muškarci gledaju ovu dramsku seriju. Amandu možemo gledati u ulozi crvenokose agentice Grace van Pelt.
Angažman u “Mentalistu” joj je bio jedan od najuspješnijih:
– Nažalost, život me naučio da se ničemu ne veselim prerano. Bila sam uključena u lavinu projekata koji nikad nisu uspjeli. To me žalostilo, a onda se pojavio “Mentalist” i sve je vrlo brzo krenulo nabolje – kaže Amanda o svojim počecima te naglašava kako nije ni pomišljala da će serija doživjeti toliki uspjeh, a pogotovo ne svjetski. A ne svakako u trenutku kad je dobila scenarij i snimila pilot-epizodu nije mogla znati kako stvari mogu ispasti.
– Nisam ni jednog trenutka mogla pomisliti da će „Mentalist“ postati mega hit, dakako, jer nismo imali kristalnu kuglu kad smo potpisali za pilot (smijeh).

Ponekad se nadaš boljem, ali se i pripremiš na najgore. Prije “Mentalista” imala sam iza sebe već nekoliko propalih serija, stoga sam nastojala zadržati svoja očekivanja niskima. Bila sam ugodno iznenađena kad je serija postigla mnogo veće rejtinge nego što sam očekivala.
Rođena nedaleko od Las Vegasa, Amanda je odrasla u mnogobrojnoj porodici. Kao najmlađa od čak osmero djece, odmalena je pokazivala interes za umjetnost. Nakon što je završila baletnu školu, odlučila je da želi postati glumica. Čim je stigla u Los Angeles, pronašla je angažmane u različitim reklamama te korak po korak došla do prve uloge na televiziji. Riječ je bila o epizodnoj ulozi u hit seriji “CSI”. Uskoro se glas o Amandi pročuo te je nakon snimanja epizodnih uloga u tinejdžerskoj seriji “O. C.”, uloge u hororu “Petak trinaesti”, pozvana na audiciju za seriju “Mentalist”.
– Kad sam dobila ulogu u “Mentalistu”, čekala me velika priprema. Svaki sam dan razgovarala s producentima i upijala osobine svog lika, Grace van Pelt. Ona je religiozna i moralna osoba kojoj je posao važniji od ljubavi. Ja sam ipak drukčija.
Cipele su kao i skoro svakoj ženi njena najveća opsesija a postoje i primjerci koje mora imati u svom privatnom ormaru?
– Cipele su moja najveća dizajnerska opsesija. Volim Pradu i nedavno sam započela svoju malu kolekciju Christiana Louboutina. Pretpostavljam da više volim ulagati u dizajnerske cipele jer ih mogu nositi više od jedne sezone.
Glumica je svoju bračnu sreću pronašla kada se udala za filmskog redatelja Jordana Alana. Međutim, par ne živi zajedno, nego zbog poslovnih obveza putuju od Los Angelesa do Havaja.
Amanda je bliska prijateljica s glumicom Alexom Davalos, zvijezdom filmova “Riddickove kronike” i “Sudar titana”, koja joj je bila kuma na vjenčanju.
Dakako da glumičina ljepota nije mogla proći nezapaženo. Dvije godine za redom (2005. i 2006. godine) Righetti je FHM Magazine uvrstio među 100 najseksi žena svijeta.
Uz glumu, Amanda se okušala i u producentskim vodama. Bila je producentica horora “Pipeline”, koji je režirao njezin suprug Jordan. Trenutno se u Americi snima i sedma sezona serije „Mentalist“.