Miroslav u košulji koju je dobio od Balaševića prije 14 godina: To je hamajlija, poklon od mog Đoleta!

194

Pjevač Miroslav Ilić u emisiji na RTS-u posvećenu legendarom Đorđu Balaševiću pojavio se u košulji koju je dobio na svom koncertu, za rođendan, od Blaševića, a emotivna priča o njihovom prijateljstvu raznježila je sve.

Miroslavu je 2007. godine u beogradskoj Areni gost na koncertu bio upravo Balašević, a kako Ilić koncerte pravi tradicionalno na svoj rođendan i Đole mu ništa nije kupio, poklonio mu je košulju koju je tada imao na sebi. Mirslav se u studiju pojavio u baš toj košulji, a u emisiji pušten je insert sa koncerta, gdje je Balašević pričao kako je za cijeli život zavolio “momka sa sela”, odnosno Ilića.

– Poštovani prijatelji, ovo mi je bila ogromna, kao brdo velika želja. Nisam vjerovao, ali evo, ispunila mi se, iz Novog Sada došao je moj stari estradni saborac Đole Balašević, živa legenda – najavio je tada Miroslav Balaševića kao gosta na koncertu.

– Dobro veče, ja sam dobar gost, evo da otpjevam jednu pjesmu za mog prijatelja. 1800 neke, kada smo počeli nas dvojica, bili smo na licima sa naslovnih strana, on se ni ne sjeća, organizovala je neka revija iz Sarajeva, svirali smo svuda, i ja sam gledao ko je ovaj lik. Bio je upadljivo normalan, bio je nedopustivo normalan za estradu. Svi su bili nešto izbušeni, probušeni, a on se pojavio “Zavoljeh djevojku iz grada”, rekoh, j..ote, i ja zavoljeh momka sa sela, ono, zauvijek – rekao je tada Balašević.

– Nisam je slučajno obukao. Baš na ovom koncertu, pošto je meni tog dana i rođendan: “Ništa ti nisam kupio za rođendan, čovječe”. Otkopča čovjek košulju mrtav hladan i: “Izvolte”. I to stoji u mojoj kući kao amajlija, ovo je jako stara košulja, vrlo rijetko je oblačim, želim da što druže traje. Ovo mi je poklon od mog Đoleta Balaševića – rekao je Miroslav.

– Inače, kad je ovaj koncert u pitanju, maloprije ste pričali o njegovom zezanju, ja sam imao ogromnu želju da mi bude gost na koncertu u Areni, prvo što sam bio prvi narodnjak koji je tamo pravio koncert, a osim toga, moja publika obožava Đoleta Balaševića, a on to nije mogao da vjeruje – ispričao je Ilić.

– Onda, stalno me je držao na “kanapu”, ja sam došao u Arenu, bez potvrde da će on doći, i da nije došao, moj odnos prema njemu nikada se ne bi promijenio… Već se spremam za koncert, pertlam cipele i čujem: “Da nisam ja okasnio, možda” – ispričao je Miroslav.

Izvor: Telegraf.rs