Zorica Brunclik: Mirza je moj apsolutni favorit za pobjedu

223

 

Mirza Selimović, mladić iz Srebrenika koji je još jednom očarao žiri, ali i višemilionsku publiku svojim glasom, ušao je u sljedeći krug takmičenja „Zvezda Granda“. Pobrao je sve moguće pozitivne komentare žirija i o njemu pjevači govore kao o vanserijskom talentu koji se rijetko rađa. Porede ga sa Zdravkom Čolićem, što njemu izuzetno imponuje.

Mirza je ovih dana „na udaru“ srbijanskih medija, koji ga već tretiraju kao zvijezdu.
– Malo mi je bilo neprijatno kada sma čuo sve komentare žirija,  jer je dečko s kojim sam bio u duelu moj prijatelj. Žao mi je što sam pjevao baš protiv njega. Inače, izvanredan je osjećaj kad čuješ onakve riječi hvale od velikih pjevača kakvi su oni koji sjede u žiriju.
Snežana Đurišić, članica žirija „Zvezda Granda“, ima samo riječi hvale:
– Dečko je jednostavno bogomdan, rodila ga je majka takvog. Niko od nas iz žirija nije mogao da mu nađe zamjerku – ima odličnu dikciju, vlada glasom, ima dobru intonaciju. Ne bih nikoga da favorizujem, ali uživam kad ga slušam.
Hari Varešanović ističe da bi u budućnosti mogao da sarađuje s Mirzom.
– Čuo sam za tog dečka da je veoma kvalitetan i dobar pjevač, ali nisam imao priliku da čujem uživo kako pjeva. Želim mu sve najbolje u karijeri i ako mu ikad bude zatrebala moja pomoć, može da računa na mene.

Zorica Brunclik, članica žirija, smatra da je Selimović vanserijski talenat.
– Saša Popović i „Grand produkcija“ prvi put će iznjedriti pop zvijezdu. On je moj apsolutni favorit i moram to da kažem, mada možda ne bi trebalo. Dečko je nebrušeni biser, dugo se nije pojavio pjevač sličan njemu u regionu.mirzas