Sjećate se hit telenovele Villa Maria? GLAVNE GLUMCE NIKADA NE BISTE PREPOZNALI!

161

Hrvatska telenovela ‘Villa Maria’ s emitiranjem je krenula u listopadu 2004. na prvom programu HRT-a. Mnogi je smatraju prvom hrvatskom telenovelom. Priča prati tri obitelji koje su međusobno povezane, ali im probleme prave novac, ljubavi, strasti i izdaja. Osim u Hrvatskoj, serija je dosegla veliki uspjeh i u susjednoj Srbiji.

U seriji su glumili Jelena Veljača, Damir Markovina, Ksenija Pajić, Žarko Radić, Barbara Vicković, Mislav Čavajda, Mia Begović, Nives Ivanković, Frano Lasić, Jelena Perčin i mnoge zvijezde hrvatskog glumišta. Tijekom 160 epizoda u seriji su se pojavila i neka glazbena imena s estrade, Jelena Rozga i Petar Grašo, koji je tumačio samog sebe, ujedno Dorinog (Jelena Veljača) novog udvarača.

Jelena Veljača
Glumila je Doru Jurak te joj je ovo bila prva značajnija televizijska uloga.

– Villa Maria bio je sudbonosan projekt za mene. Najviše pamtim Miju Begović, s kojom sam osam mjeseci dijelila apartman u Jadran filmu – rekla je jednom prilikom. Jelena je sada i glumica, producentica, aktivistica kolumnistica.

Damir Markovina
Kada se emitirala serija, Damir je gledateljica osvajao zanosim izgledom jer je podsjećao na latino šarmere iz meksičkih sapunica. Damir posljednjih nekoliko godina nije toliko često na javnim događanjima, a najviše se posvetio glumi u kazalištu.Član je ansambla drame HNK-a Zagreb. Kasnije glumio u ‘Larinom izboru’, ‘Bibinom svijetu’…

(Novi.ba/24sata.hr.)