Estrada u panici, pao Lukin brat: Pjevači, sportisti i biznismeni kupovali ukraden nakit od Nebojše Bojovića! Postoji i spisak!

204

Srpska estrada je u panici nakon saznanja da je poznati zlatar Nebojša Bojović, inače brat Luke Bojovića, koji se nalazi na odsluženju kazne u Španiji, uhapšen sa “pink panterima”!

Pripadnici ove bande su osumnjičeni da su u Diseldorfu ukrali 41 sat i narukvicu luksuznog švajcarskog brenda “brege”, a upravo su naše poznate ličnosti godinama kupovale skupocjenosti od Bojovića! Kako Kurir saznaje, pjevači, ali i sportisti i biznismeni, u strahu su da ih policija ne pozove na saslušanje jer strahuju da je “Bojović bilježio kupce, ali i dužnike”.

Da podsjetimo, srpska policija uhapsila je Nebojšu Strugara, označenog kao vođu grupe, Nebojšu Bojovića i A. J. i S. Š., koji se sumnjiče da su sa još jednim saučesnikom opljačkali prodavnicu “Brege” u tržnom centru. Kako je utvrđeno, A. J. i S. Š. su kolima uletjeli u centar, polupali stakla i u munjevitoj akciji pokupili satove i narukvicu. Samo devet dana kasnije uhapšeni su u Beogradu, blizu stana Nebojše Strugara, koji je priveden dok se nalazio s Bojovićem.

– Sumnja se da je brat Luke Bojovića uz pomoć Pink Pantera htio da dođe do luksuzne robe koju bi kasnije prodavao u svojoj juvelirnici. On je ovdje bio posrednik. Inače je poznat kao dobar prijatelj brojnih srpskih estradnjaka, koji su se godinama snabdijevali nakitom kod njega – kaže naš izvor iz istrage.

Naime, Bojović je izuzetno blizak sa mnogo srpskih starleta, pjevača, učesnika rijalitija, a čak je i kumovao pjevačici Gogi Sekulić na njenom prvom vjenčanju. – Nebojša je poznat kao zlatar sa zaista izuzetnim komadima nakita i prosto je bio prestiž kupovati dragocjenosti kod njega. Sada se ispituje da li možda još dragulja koje je imao u zlatari potiču iz krađa Pink Pantera, kao i da li je ovakav obrazac bio praksa – navodi sagovornik Kurira.

– U isto vrijeme, estradnjaci su se veoma uplašili jer su imali veliko povjerenje u njega. Oni se sada brinu da bi negdje u inostranstvu mogli biti zaustavljeni sa ukradenim nakitom i satovima, te da bi ostali i bez dragocjenosti, a i bili privedeni u policiju – kaže naš sagovornik, koji objašnjava da se uz originalnu robu uvijek dobija garancija, koju ukradene vrijednosti nemaju.

Sva četvorica osumnjičenih saslušana su pred Tužilaštvom za organizovani kriminal i određen im je pritvor do 30 dana. – Bojoviću je pritvor određen kako ne bi ponovio djelo, Strugaru da ne bi ponovio djelo i uticao na svedoke, dok A. J. i S. Š. ostaju u pritvoru da ne bi pobjegli, uticali na svjedoke i ponovili djelo.

Izvor: Kurir