Oglasio se kum Šabana Šaulića! Mjesecima čekaju na pravdu: Izludjela me je neizvjesnost, nadam se najboljem!

295

Prije tačno osam mjeseci, 27. marta, trebalo je da se održi suđenje Turčinu Alsinu Leventu u Okružnom sudu u Guterslohu, koji je prouzrokovao saobraćajnu nesreću, u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a teško povrijeđen Slobodan Bobi Stojadinović, ali je zbog koronavirusa odloženo do daljnjeg.

Jedinu utjehu, koliko toliko, porodica i prijatelji kralja narodne muzike pronalazili su u mogućnosti da se što prije okonča suđenje, ali je kovid-19 poremetio tu nadu da će pravda biti uskoro istjerana. Teške dane nakon gubitka bliskih ljudi i povrede koju je doživio broji Šabanov kum Bobi, objašnjavajući šta odugovlačenje procesa znači za njega. On je istakao da je, osim što mjesecima i on i Šaulićeva porodica očekuju da se proces privede kraju, suočen sa brojnim medicinskim pregledima.

“Još uvijek se ništa ne dešava sa suđenjem, jer su ga otkazali zbog koronavirusa i rekli da će biti krajem godine. A, evo, ostalo je još mjesec dana do tad. Izludjela me je neizvjesnost, ništa se ne zna zbog ove situacije u cijelom svijetu. Ali, nadam se dobrom, najboljem, kako reče moj kum u pjesmi “U nadanju živi se i mre” kaže Stojadinović, koji se još nije oporavio od posljedica strašnog udesa. Međutim, za ovih nekoliko mjeseci, upravo zbog sudskog procesa morao je da ide na dodatne ljekarske preglede.

“Stalno sam po ljekarima od nesreće. Sada sam imao desetak pregleda po nalogu sudskog vještaka. To se sve šalje u Njemačku, pa ćemo vidjeti, svakako se nadam da će biti dobro”, objašnjava Bobi povodom odštete koja bi trebalo da mu sledi nakon brojnih preloma i operacija koje je doživio nakon nesreće.

“Još se nisam skroz oporavio, a korona me sprečava dodatno u tome. Psihički me ubija, jer je sve ograničeno. Konfuzija je normalnom čovjeku, a kamoli meni. Stalno se pitam “Bože, šta će biti s nama?” tvrdi Šabanov kum, s kojim je pjevač bio nerazdvojan.

Podsjetimo, udes se dogodio u okolini Bilefelda, na putu ka Dortmundu, blizu mjesta Gitersloh kada se Šaban vraćao sa nastupa sa klavijaturistom i kumom. Alsin Levent se zabio u “seat ibicu” u kome je i pjevač bio. Ljekari su u bolnici pokušali da mu spasu život, ali je kralj narodne muzike podlegao povredama zadobijenih u nesreći, dok se Kerić nekoliko dana borio za život, a zatim i on preminuo.

Izvor: 24sedam.rs