ZVEZDE GRANDA: Mirza Selimović ponovo oduševio publiku, ali ne i žiri

236

10361990_10203188511526306_7273162555599435479_n

Kao što smo već i navikli, u zadnjih nekoliko subota momak iz Srebrenika tj. Mirza Selimović svojim vokalnim sposobnostima osvaja sve redom, kako publiku širom Balkana, tako i žiri koji ovogodišnju sezonu show-a “Zvezde Granda” sačinjavaju vrhunski pjevači porijeklom iz Srbije.

Prije par godina, Mirza je osvojio publiku u Bosni i Hercegovini pojavom na show-u “Zvijezda možeš biti ti” gdje je na iznenađenje mnogih, osvojio tek drugo mjesto.

Da je ovo nova prilika za Mirzu, definitivno nema sumnje, jer smo se u proteklih nekoliko sezona trajanja ovog show-a uvjerili u pravednost same produkcije, a Mirzin trud je očito ogroman.

Pored fakulteta, te obaveza koje nosi studentski život, Mirza nađe vremena i za vježbanje, ali i druženje sa svojim vjernim fanovima koji se iz dana u dan umnožavaju i koji su mu, sigurni smo zahvalni do neba.

Večeras su uz Mirzu bili njegova porodica odnosno majka, otac, sestra i rođak, koji su vjerujemo ponosni na ovog taletnovanog, skromnog, kulturnog i obrazovanog momka, kao što i trebaju biti.

Predstavio se uz pjesmu grupe Hari Mata Hari “Azra” koju po mišljenju žirija i nije baš najbolje otpjevao jer njegove ocjene ovaj put i nisu bile same dvanaestke, ali to ne treba nikog bacati u očaj, jer znate kako se kaže – da je sve uvijek savršeno, ne bi valjalo, a već sljedeći put očekujemo opet samo one najbolje ocjene uz najbolje komentare.

Zorica Brunclik ovaj put Mirzi nije dala svoj glas uz komentar kako večeras dvanaestku nije zaslužio, a ni jednu drugu ocjenu mu naprosto ne može dati, jer je on njen iskreni favorit, te ga je potom zamolila da se ne ljuti na nju. A onda dolazi komentar Ace Lukasa, koji je Mirzi uz ocjenu deset, savjetovao da sljedeći put izabere pjesmu koju svi znaju.

Broj bodova od žirija za Mirzu ovaj put nije 60, nego čak 33 na žalost mnogih! No, na svu sreću publika je dovoljno glasala, pa ćemo Mirzu imati priliku slušati i naredne subote kada mu želimo mnogo uspjeha!

E. Dautović