Maderoterapija u Magic Hands u Tuzli!

364

Maderoterapija ili oklagijanje je sve popularnije u svijetu, pa i kod nas. To je oblik masaže koji je razvijen u Kolumbiji a za izvođenje se koriste posebni masažeri napravljeni od prirodnog materijala. Osim što se koristi za uklanjanje celulita, ona je korisna i kod bolova u leđima ali i za detoks organizma.

 

 

 

 

 

 

 

“Maderoterapija je poseban vid anticelulitne masaže koja se izvodi posebno dizajniranim oklagijama. Ona se razlikuje od klasične anticelulitne masaže po tome što se prije dolazi do vidljivih rezultata, posebno na bedrima i unutrašnjem dijelu nogu”.”Tretman traje od 20 do 40 minuta, a za trajne rezultate je potrebno deset tretmana, dok se već nakon četiri vide rezultati. Klijenti trebaju piti dva litra vode dok je tretman u toku”.

 

 

 

 

 

 

 

Za ovaj tretman se koristi oko 20 različitih oklagija i rolera koji se koriste za različite dijelove tijela. Masaže se rade sa isključivo prirodnim materijalima, a naziv maderoterapije dolazi od riječi Madero što na španskom znači drvo.”Masaža oklagijama predstavlja stimulaciju limfnog sistema, a on je zadužen za izbacivanje toksina iz našeg tijela. Toksini se vrlo često zadržavaju u našem organizmu i stvaraju masne naslage koje nazivamo celulit. Postoje tri tipa oklagijanja, tretirati se mogu lice, tijelo i celulit na nogama. Nakon tretmana se ne preporučuje pretjerana fizička aktivnost, nego odmor i unošenje dosta tečnosti”.Ukoliko ovaj tretman obavlja nestručna osoba, može doći do neželjenih posljedica. Ovim poslom se ne mogu baviti ljudi koji nisu prošli obuku. Glavne posljedice su veliki bolovi i podlivi na koži, jer se nekvalitetnim oklagijanjem može povrijediti tkivo i tada nema rezultata.
Svi koji se žele baviti ovim poslom moraju proći obuku ili kurs preko kojeg će naučiti kako da obavljaju ovaj posao. Zadovoljstvo klijenta je glavna i osnovna želja svakog salona.

Pored Maderoterapije, Magic Hands radi i tertmane Termo deke,Guam blata,Dubinsko ciscenje lica spatulom,Trepavice Ruski volumen , Svilene trepavice,Farbanje i oblikovanje obrva kanom . Izjavile su djevojke iz Beauty studia Magic Hands Irna Hanic i Hermina Perdan!