ZAVRŠEN TREĆI DAN 11. KID’S FESTIVALA

397

KIDS f d3 IMG_3350

Trećeg dana održavanja 11 KID’S Festivala zabilježena je rekordna posjećenost te je prema procjenama organizatora danas u bh. prijestolnicu stiglo 70 autobusa sa mališanima iz cijele zemlje. Najmlađi posjetioci uživali su u sadržajima mnogobrojnih radionica koje su organizovane u saradnji sa nevladinim organizacijama i udruženjima iz BiH. Posjetiocima 11. KID’S Festivala svoje zemlje danas su predstavile Ambasade Republike Češke, Kuvajta i Pakistana.

 KIDS f d3 IMG_3563

U prijepodnevnim satima direkcija KID’S Festivala organizovala je posjetu Pedijatrijskoj klinici KCU Sarajevo. Mališane koji su trenutno na bolničkom liječenju je zabavljao i darovao mađioničar Aladin.

 

“Posjete Pedijatrijskoj klinici su u posljednjih nekoliko godina postale  dio naših redovnih aktivnosti. Naša ovogodišnja inicijativa solidarnosti podrazumijeva i solidarnost sa djecom koja iz zdravstvenih razloga nisu u prilici da nam se pridruže na Zetri napomenula je Susanne Prahl, direktorica KIDS Festivala.

 KIDS f d3 IMG_3582

Projekcijom filma GROZAN JA 2 završen je program trećeg dana 11. KID’S Festivala.


*Programi 11. KIDS Festivala započinju svakim danom od 14:00 sati, a od 17:00 sati planirane su DJ animacije i show program koji prethode filmskim projekcijama. 
Ulaznice po cijeni od 5 KM moguće je kupiti svakog dana od 10 do 17 sati na festivalskoj blagajni. Više informacija o program dostupno je na službenoj web stranici www.kidsfest.ba

KIDS f d3 IMG_3122