Ako bude potrebe snizićemo cijenu: Srpski pjevači počeli da nastupaju, u Evropu mogu samo oni koji ispunjavaju određeni uslov!

225

Poslije proglašenja vanrednog stanja, pjevači su ostali bez posla jer su svi nastupi bili otkazani, a čini se da se polako sve vraća u normalnu. Naime, neki od najtraženijih pjevača nedavno su imali ili imaju zakazane nastupe u bliskoj budućnosti.

Naime, naši pjevači koji posjeduju papire država Evropske unije će jedino moći da nastupaju po Evropi. Među njima je Đani koji ima njemačke papire, pa je prije nekoliko dana otputovao u Frankfurt. Folker će odatle slobodno moći da putuje u druge evropske države.

– Familijo moja, konačno sam stigao u Frankfurt. Od danas ću da preletim sve zemlje Evrope. Ima da radimo, da pjevamo i da se družimo – pohvalio se pjevač.

I pjevač Dejan Matić će moći da drži koncerte po evropskim zemljama jer ima austrijske papire. On će biti smješten u Beču, odakle će putovati na destinacije gdje ima zakazane nastupe. Pjevač ima dogovorene nastupe od septembra pa do kraja godine gotovo svaki vikend.

Pjevačica Dara Bubamara ima francuske papire, pa će od septembra početi da radi. Sad je na odmoru. Estradni menadžer Goran Lečić Leka potvrdio je da je zakazao nastupe nekim pjevačima.

– Dogovoreni su nastupi Đanija, Dare Bubamare, Dejana Matića, Slobe Radanovića, Ćeme, Milene Ćeranić, Kaće Živković. Cijena nastupa je ostala ista, s tim što ćemo imati razumijevanja za vlasnike lokala – ukoliko bude lošija posjećenost, manji pazar. Ako bude potrebno, snizićemo cijenu – rekao je Leka i dodao:

– Trenutno po Evropi mogu da rade pjevači koji imaju prebivalište u EU ili njihov pasoš. Drugi pjevači rade po Srbiji, a vrlo mali broj je imao nastupe i u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Kod nas se zasad radi do 23 časa, uz određene mjere kojih se svi pridržavaju – kaže Lečić za Kurir.

Među prvima povratnički nastup održao je Sloba Radanović. On je prošlog petka pjevao na jednom beogradskom splavu. Radanović za nekoliko dana ima još jedan nastup, u Obrenovcu, a onda radi i dnevnu žurku na Zlatarskom jezeru, potom odlazi u Budvu.

Izvor: Blic