Za ljubav hiljade eura

149

2_3102012164338_36486

Serija “Jesen” koja se prikazuje na OBN TV trenutačno je jedna od najgledanijih sapunica koja se prikazuje na našim malim ekranima. Tome su sigurno doprinjeli Galip (Erkan Petekkaya) i Sabiha (Ayca Varlier) čiji se životni putovi isprepliću u najmanje očekivanom trenutku.
Erkan Petekkaya je turski glumac koji je šarmom ovojio veliki broj ženske populacije i u Bosni i Hercegovini. Šarmantni glumac je prije par dana svojoj supruzi Didem Dursun, inženjerki geologije kao znak pažnje poklonio prsten od dijamanata vrijedean nekoliko hiljada desetina eura. Odmor od svakodnevnih obaveza par je potražio u popularnom ljetovalištu Bodrum na kojem je boravio prošle sedmice sa sinom Ceam Canom kojeg je dobio 2004. godine. Tu priliku Erkan je iskoristio kako pišu turski mediji da svoju suprugu iznenadi ugodnim poklonom i da joj i na taj način pokaže koliko mu ona znači u životu. Ovim činom u vodu padaju i sva nagađanja da je njihov brak u ozbiljnoj krizi zbog navodne Erkanove prevare.
– Mislim da sam sada dobar otac, suprug i čovjek, ali Didem me puno toga naučila. Dobro da sam se oženio njome. Bože, hvala ti što si mi je poslao. Imala je strpljenja i oblikovala me – iskreno je prokomentirao svoj brak glumac. Njegova tajna za sreću je pozitivan pogled na život, prijatelji i ljubav.
Didem je uz popularnoga glumca morala naučiti živjeti i s njegovim opsjednutim obožavateljicama. U braku su, priznaje Erkan, imali nekoliko kriza zbog njezine ljubomore, ali uspjeli su ih prebroditi. Geologinji su smetale njegove mlađe zgodne kolegice, a nije se osjećala nimalo ugodno ni kad su im na adresu stizala ljubavna pisma nepoznatih žena koje su se u „Galipa“ zaljubile preko malih ekrana.
– Probleme rješavamo razgovorom iako bih ja najradije sve što me muči zadržao za sebe. Ne volim druge opterećivati svojim nedaćama. Takav sam bio i kao dječak jer su se roditelji uvijek previše brinuli za mene. Držali su me pod staklenim zvonom, a sestri je bilo još gore jer je žensko. Zato bih volio da supruga i ja imamo više djece. Djeci treba sloboda, a naša je zadaća da ih usmjeravamo, budemo uz njih i pomažemo im kad god se susretnu s nečim što im je nepoznato i strašno. Ne želim se pretvoriti u posesivna oca koji guši djecu – kaže „Galip“
Seriju „Jesen“ u programu OBN TV možete pratiti svaki radni dan od 20 sati.