ZVEZDE GRANDA – Mirza Selimović opet ostavio sve bez teksta!

368

fdd

Mirza Selimović je definitivno momak koji je veoma mlad postigao nešto što mnogi nisu niti će za cijeli život, tj. ljubav i hvalu svih naroda.

Upoznali smo ga u četvrtoj sezoni najpoznatijeg muzičkog show-a u Bosni i Hercegovini ”Zvijezda možeš biti ti” kada je na iznenađenje mnogih odnio tek drugo mjesto sa izrazito većim televotingom od prvoplasirane učesnice.

Od tada, Mirza neprestano dobiva pozive mnogih klubova iz svih gradova, a poznat je i po svojoj ogromnoj duši i skromnosti koju posjeduje te aktivnom humanitarnom radu. Sigurni smo da skoro niko ne zna koliko je samo osmijeha i sreće donio ovaj momak iz Srebrenika u mnoge porodice, i u mnoge kuće.

Prošle godine, odnosno 2013. naš bosansko-hercegovački slavuj, Mirza Selimović se na radost svih fanova prijavljuje na najprestižnije takmičenje u Srbiji “Zvezde Granda” gdje od prve audicije privlači pažnju na sebe, ali i sa razlogom!

On je vjerovatno jedini učesnik koji nikako do sada nije imao peh, tj. jedini koji je uvijek izvrsno pjevao, te koji je uvijek dobivao samo pohvale na ono što radi, i ogroman trud koji se kao što vidimo  isplatio.

Zorica Brunclik je u više navrata naglasila kako je Mirza njen favorit, a sinoć su također Snežana Đurišić i Šaban Šaulić prokomentarisali da je Mirza rođen da se bavi pjevanjem.

Nakon sinošnjeg nastupa, kada se predstavio sa pjesmom Dženana Lončarevića “Strah me da te sanjam” koju je posvetio svome prijatelju kojeg je ne tako davno izgubio, Mirza je od stručnog žirija dobio same odlične ocjene, i odnio najveći broj bodova.

Sa žirijem se očito složila i brojna publika, jer je Mirza prošao u sljedeći krug. Podsjetimo da su sve pare od sinošnjeg glasanja otišle u humanitarne svrhe za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

E. Dautović