Koliko prosečnom muškarcu traje seks?

193

Prema novim međunarodnim podacima za seksualno zdravlje, prosečan muškarac može izdržati pet minuta tokom seksualnog odnosa, a sve kraće od tri minuta smatra se preranom ejakulacijom.

profimedia-0056808309

Međunarodno društvo za seksualnu medicinu kaže kako prosečan seksualni odnos muškarcu traje pet minuta, a sve kraće od pet minuta smatra se preranom ejakulacijom. Ako se ejakulacija unutar tri minuta događa u gotovo svim prilikama u razdoblju od nekoliko meseci, to stanje, prema međunarodnim podacima za seksualno zdravlje, zahteva lečenje.

Kako navode stručnjaci, prerana ejakulacija posebno zahteva lečenje ako negativno utiče na raspoloženje i navodi muškaraca na izbegavanje intimnosti.

Muškarci koji se bore s preranom ejakulacijom imaju znatno niže samopouzdanje od ostalih muškaraca. Međutim, tim muškarcima u velikoj meri može pomoći njihov doktor, a mogu im prepisati specijalne kreme, lekove ili psihološko savetovanje.

Važno je naglasiti kako se lekarima opšte prakse savetuje da rutinski pitaju pacijente o njihovom seksualnom zdravlju, jer je mnogim muškarcima previše neprijatno ili se stide da pričaju o tome, prenosi tportal.hr.