NOVA SERIJA „IGRA SUDBINE“ NA OBN TV

568

tvshow-29dec-5

Na OBN TV OD 29.5.2014. kreće nova indijska serija „Igra sudbine“. Radi se o dramskoj seriji koja je do sada emitovana u nekoliko zemalja i imala je veoma veliku gledanost. Serija na realističan način oslikava društvo u indiji i duboki jaz koji postoji između bogatih i siromašnih. Rradnja se dešava u Mumbaju. Priča se vrti oko najstarijeg sina u porodici, Kunal Chopre, koji je izgubio svoj žar u životu zbog svojih propusta. Bezvoljan, on počinje osjećati kao gubitnik u porodici i društvu u cjelini.
-Kunal Chopra je nekada bio uspješan advokat ali sudbina se poigrala sa njim. Njegov poslodavac DK Thakral, snažan i beskrupulozan pravnik poigrao se sa njegovim životom. Kunal ne samo da je ostao bez posla, već je također bio odvojen od svoje djevojke, Riche, koja je Thakralova kći. Uz profesionalnu karijeru Kunal se okušao i u drugim pothvatima ali su svi propali. Bezvoljan, on se počeo ponašati kao rasipnik.

Igrom sudbine Kunal počinje da živi u maloj porodičnoj kući s roditeljima i dva mlađa brata po imenu Gaurav i Anand i sestrom koja se zove Raveena, Gauravom suprugom Seemom i dvije nećakinje Anokhi i Ishani. Gaurav je jedini član porodice koji ima siguran posao a Anand studira pravo nadajući se da će krenuti Kunalovim stopama. Raveena, najmlađa sestra, je u školi. Svi oni žive u miru i međusobno se vole ali stalno su suočeni s manjkom novca. U seriji se pojavljuje i Siddhi, mlada djevojka koja se zaljubljuje u Ananda nakon što je vidjela kako pokušava zaštititi svoga brata Kunala. Anand uzvraća na njezinu ljubav i svi u njegovoj porodici ali Kunal u nju sumnja.

On razumije Anandove osjećaje za Siddhi i slaže se sa njom. Siddhi i Anand planiraju vjenčanje ali na dan vjenčanja, ostavlja govornu poštu namjenjenu za Kunala govoreći mu da će se ubiti ako on ne dođe da je odvede. Anand čuje poruku umjesto Kunala, napušta vjenčanje kako bi zaustavio Richu govoreći joj da Kunala ostavi na miru, ali dešava se nesreća.Tuga se useljava u porodicu Chopra.
-Kako će se odvijati radnja ove popularne indijske dramske serije saznat ćete ako budete uz program OBN TV od četvrtka 28.5.2014