PROŠLE SU DVIJE GODINE OD SINANOVE SMRTI! Kćerka Đulkica: Ne smijemo na tatin grob! Plašimo se da će nas Rašid UB*TI!

259

Prošlo je dve godine od smrti Sinana Sakića, jednog od najpopularnijih pevača folk muzike i zvezde čuvene petorke “Južnog vetra”, koja je harala osamdesetih godina Jugoslavijom. Preminuo je u Beogradu u 61. godini, posle nekoliko meseci borbe sa encefalopatijom jetre, ne dočekavši transplantaciju u Turskoj.

Njegovi najbliži, udovica Sabina, sinovi Alen i Medo i ćerka Đulkica, danas neće moći da poseti grob u Loznici, gde je sahranjen 4. juna 2018, zbog straha za ličnu bezbednost. U izjavi za Kurir naslednica pokojnog pevača kaže da njena porodica veoma pati što na današnji dan ne može da oda počast Sinanu.

– Što se mene tiče, bol za ocem nije prošla i mislim da nikada neće. Ista je kao i prvog dana. Cela naša porodica se loše oseća već nedelju dana i, kako se bliži godišnjica, sve je teže. Majka neprestano plače jer neće moći da ode na groblje. Zapravo, niko od nas neće smeti da ode iz straha za ličnu bezbednost jer, kao što znate, moj brat Rašid je i dalje na slobodi, a pretio nam je ub.stvom i zato ne smemo da odemo u Loznicu – kaže nam Đulkica, dok je Sabina poručila da se loše oseća i da nema šta da kaže.

Ekipa Kurira posetila je Sinanov rodni kraj i njegov nekadašnji komšiluk. Tamo svi imaju lepo mišljenje o pokojnom folkeru i njegovoj porodici, posebno o Sabini, koja je do poslednjeg dana bila uz muža i trudila se da mu olakša muke. Očekivano, niko od komšija nije smeo da se fotografiše jer su, kako su nam rekli, u strahu od odmazde Rašida Sakića, Sinanovog sina iz prvog braka, koji je pobegao iz kućnog pritvora krajem januara.

– O Sinanu i njegovoj porodici mogu sve najlepše da kažem i sve komšije isto tako misle. Sabina je dosta vremena provodila ovde posle Sinanove smrti, ali žena sad ne sme da dođe. Vidite šta se desilo sa Đulkicinom kućom. Oni se plaše Rašida, zato i ne smeju da dođu. Svi mi smo u strahu otkako je njima zapaljena kuća – rekao na jedan od komšija Sakića.

– Šta da vam kažem. Nemojte da me slikate jer neću da imam probleme. Čula sam da su Rašida videli u blizini Loznice, u Banji Koviljači i u Tršiću. Cela Loznica je u strahu od njega jer je već n.padao ljude na ulici. Ne znam šta će sledeće uraditi, ali neće se smiriti dok krv ne padne. Čula sam da Sabina i ostatak porodice neće doći na obeležavanje godišnjice Sinanu, i ne čudi me, tako je i najbolje za njih – kazala nam je jedna gospođa.

Kurir