Poznati astropsiholog upozorava: Nove poplave zadesiće ista mjesta ubrzo, novi val duplo opasniji!

233

Političari sad na osnovu nevolje koja nas je zadesila, kamči kredite, moljaka, a znamo svi da će time samo “začepiti neke svoje rupe”. Svaka država je u slučaju elementarnih nepogoda bolje organizovana od BiH i toga neka se stidi kompletna politička garnitura.

2598_2

Mladi, ali izuzetno talentirani astropsiholog, Skedi Tarot, Zeničanin koji je sjajnu karijeru u ezoteriji izgradio u susjednoj Hrvatskoj, ovih dana ima pune ruke posla. Svoj rodni grad Zenicu čisti marljivo, pomaže unesrećenima, prikuplja humanitarnu pomoć..no, našao je vremena da za portal Aura.ba ukratko prokomentariše stanje u kojem se nalazimo. Dao je i neke naznake glede novih poplava koje su, sudeći po njegovim prognozama, za dvije godine opet tu. Inače, bitno je napomenuti da su prognoze Skedi Tarota do sada uvijek bile stopostotno tačne. Evo njegove izjave:

– Vidim da ovo nije kraj i da je ovo ozbiljna poruka za Balkan. Vidim takođe da bi nas kroz dvije godine mogla zadesiti identična katastrofa jer ovi prostori trebaju konačne i trajne promjene. Mladima treba život, povjerenje, pokajanje i buđenje savjesti spram građana iz susjednih nam država. Sve dok u nama vlado zlo, sve dok se ljudi vode mišlju:”Nek’ komšiji crkne krava…” ovdje neće biti dobra.

Što se tiče konkretno ovih poplava, da se ovo nije dogodilo politika bi umiješala svoje prste da nas ponovo zavadi u korist svog interesa. Ovoj zemlji trebaju korjenite promjene. Ja tačno vidim da vladi odgovaraju ovakve katastrofe. Političari sad na osnovu nevolje koja nas je zadesila, kamči kredite, moljaka, a znamo svi da će time samo “začepiti neke svoje rupe”. Svaka država je u slučaju elementarnih nepogoda bolje organizovana od BiH i toga neka se stidi kompletna politička garnitura.

Inače, vidim da će mnoge prljavštine izaći na vidjelo zbog čega će BiH zadesiti ipak nešto lijepo, a to su političke promjene. Oporavak od ovih poplava trajaće desetak godina, ali za dvije godine, ja vidim ponovo poplave. Opet će ista mjesta biti poplavljena u BiH, Srbiji i Hrvatskoj. Simptomatično je da voda spira grijehe, pa bi se mnogi trebali zapitati s kojim se sve ovo razlogom dešava.

Dugovi se moraju izmiriti, ratne sjekire pokopati. Samo zajedničko okretanje budućnosti, bilo bi nam spas, ali toga neće biti. Narod će i dalje biti silan, ohol, zloban. Tako da, za dvije godine ćemo gledati isti scenarij, voda će doći da nas nauči pameti, da pokuša da nas zbliži, da nam spere grijehe, ali uzalud…
 
 
 
 
 
 

Autor: E. Broz

Izvor: Aura.ba /e-turneja.com