Klas neće dizati cijene svojih proizvoda

161

Uvijek kada se Bosna i Hercegovina nađe u velikoj nevolji Klas pokaže svoju snagu i važnost za cijelu državu. Sve raspoložive količine brašna stavljene u promet u Klasovim distributivnim centrima, kao i u distributivnim centrima AS GROUP širom BiH.

Dostava Klasovog hljeba u poplavljena pdručja u Maglaju

Zbog otežanog saobraćaja ili njegovog potpunog prestanka na većini važnih putnih pravaca u Bosni i Hercegovini, te nemogućnosti snabdijevanja osnovnim sirovinama, prvenstveno žitaricama potrebnim za proizvodnju brašna, Klas d.d. Sarajevo obavještava javnost da je ova kompanija ranije osigurala zalihe pšenice i drugih žitarica, kako za potrebe vlastite proizvodnje, tako i za tržište cijele Bosne i Hercegovine.

„Uvijek kada se Bosna i Hercegovina nađe u velikoj nevolji, Klas pokaže svoju snagu i važnost za cijelu državu. U kompaniji vlada odlična radna atmosfera, a radnici Klasa ulažu maksimalne napore da povećaju proizvodnju. Činimo to na jednoj strani zbog velike potražnje za hljebom i brašnom u ovim trenutcima, ali i zbog potrebe da pomognemo sa upućivanjem pomoći u vidu interventnih količina hljeba i brašna u najugroženijim područjima kao što su Maglaj, Doboj i Bijeljina. Na taj način radnici Klasa žele iskazati svoju solidarnost sa svim građanima Bosne i Hercegovine kojima je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija. Isto tako, želim naglasiti da Klas nije do sada i neće dizati cijenu svojim proizvodima dok god traje ova situacija i zalihe pšenice koje imamo“, riječi su direktora Klasa Rusmira Hrvića.

Klas je do sada dostavio oko 10.000 komada hljeba, dvopeka i tosta u područja pogođena poplavama, a nastavit će to činiti i ubuduće. Klas ovom prilikom poziva i druge kompanije, institucije, ako i pojedince koji su u mogućnosti da pomognu svim ugroženima.

Kompanija je ranije obavijestila javnost da je proizvodnja u punoj pripravnosti, sa maksimalnom mogućnošću iskorištenja svih kapaciteta, te da su sve raspoložive količine brašna stavljene u promet u Klasovim distributivnim centrima, kao i u distributivnim centrima AS GROUP širom BiH.