Ovo je lice heroja Srbije: Pobijedio koronu, a onda je uradio ovo, zbog čega ga je zvala i premijerka Ana Brnabić! (FOTO)

107

Predrag Đelevski je prvi davalac krvne plazme u Srbiji poslije ozdravljenja od bolesti Covid-19. U terapiju krvnom plazmom se trenutno uzdamo kao lijek protiv korona virusa i zato je ona zlata vrijedna.

Đelevski je bio prvi donator, u subotu u Zavodu za transfuziju krvi u Beogradu, uz nadu da je time samo pokrenuo “lavinu” i da će i većina ostalih izliječenih od korone krenuti njegovim stopama.

“Svi su bili izuzetno ljubazni, a u jednom trenutku telefonom mi se javila i premijerka Ana Brnabić što me je prijatno iznenadilo, i zahvalila se što sam došao je će se od antitijela iz krvne plazme praviti serumi da pomognu oboljelima”, kaže Predrag.

Krvnu plazmu je moguće dati tri nedjelje poslije drugog negativnog testa, kada se pacijent još jednom testira.

“Savjetujem svakome ko bude mogao da učini isto i donira krvnu plazmu jer tako pomaže u ozdravljenju drugih ljudi, inače moja poruka je i dalje da se ostane kod kuće – poštujte mjere jer ljudi od korone umiru“, dodao je Predrag.

Inače, Đelevski nije želio da otkrije da je tokom liječenja bio “cimer” sa predsjednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom. Kokeza je, međutim, kasnije govorio o svom novom prijatelju Predragu Đelevskom, najavivši da jedva čeka da poput njega bude donator krvne plazme.

.

.

.

.

Kurir