Tuzla: Ćiro Blažević i Mirza Selimović uljepšali dan djeci sa smetnjama u razvoju

187

Tuzlanski ”Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju” u petak je proslavio 44. godine postojanja.

125

Dječaci i djevojčice s gostima iz vrtića, zavoda i škola iz Tuzle ali i Sarajeva priredili su program i razveselili jedni druge i brojne goste koji su uživali u zabavnom i kulturnom programu. Potom su upriličene sportske ”Igre bez granica i predrasuda” koje bi u narednom periodu trebale da prerastu u tradicionalne, na kojima će se okupljati djeca iz svih škola i uzrasta…

Boris Mušovski predstavio je i svoju knjigu ‘Moja priča’ te odrepao jednu od pjesama iz knjige, djeca iz vrtića ‘Naša djeca’ predstavila su se plesnom tačkom, Harun Dedić je otpjevao pjesmu, Senida Jahić izvela igrokaz, a Smail Butković izveo recital posvećen nogometnom treneru Miroslavu Ćiri Blaževiću koji je prisustvovao otvorenju ove manifestecije veselja i dječijih osmijeha, družio se s mališanima, a svi su željeli da se fotografiraju s njim.

Uz riječi podrške, obećao im je da će Nogometni klub ‘Sloboda’ koji trenutno vodi u Prvoj ligi FBiH uvesti u nogometnu Premijer ligu što je izazvalo oduševljenje prisutnih.

U programu su nastupile i učenice i učenici Osnovne škole ‘Kreka’, a nakon simpatičnog nastupa plesne grupe s natpisom ‘Ich liebe Kreka’ oduševljenje prisutnih izazvao je popularni pjevač Mirza Selimović. Veselo je bilo i tokom nastupa folklorne grupe Osnovne škole ‘Novi grad’ kojoj su se priključili mnogi iz publike pa su se u kolu našli brojni gosti, klaunica, djeca…

“Igrama bez granica i predrasuda’, kako navodi ZaSvakoDijete.ba, dječaci i djevojčice Tuzle priključili su se UNICEF-ovoj akciji ‘Govorimo o mogućnostima-Pridružite nam se’.

Izvor: Bportal.ba