NOVA SERIJA NA OBN TV „JESEN“

465

22

Na najgledanijoj televiziji u Bosni i Hercegovini uskoro sa emiovanjem kreće nova turska serija „Jesen“.
U novoj ljubavnoj priči “Jesen”, ljubitelji turskih serija upoznat će Galipa i Sabihu, čiji se životni putovi isprepliću u najmanje očekivanom trenutku. Njihova ljubav katkad će razveseliti one u njihovu okruženju, a katkad će ih i rastužiti.
Galip je inteligentan, skroman poslovni čovjek koji je još kao dječak počeo raditi u maloj tiskari te ju je uz vlasnikovu potporu uspio pretvoriti u velik holding. U tiskari on doživi i prvu ljubav s vlasnikovom kćeri Nursel. Zbog kulturnih razlika među njima njihov brak nije funkcionirao pa počinju živjeti odvojeno. Međutim Nursel ne namjerava Galipa ostaviti na miru. Ali druga žena ulazi u njegov život-Sabiha. Sabiha je lijepa 30-godišnjakinja. Nakon mature, kao 18-godišnjakinja udala se za svoju veliku ljubav, Mehmeta, s kojim odlazi raditi u Njemačku. Zejno je njihova kći tinejdžerica. Upoznajemo ih tijekom posljednjeg radnog dana u Njemačkoj u trenutku dok se spremaju zauvijek vratiti u Tursku.

Sabiha je u Njemačkoj radila u klaonici, ali i kao tajnica. Ujutro na dan povratka Sabiha shvati da je njezin suprug Mehmet u nevolji kad u stan dođu nepozvani gosti. Mehmet je godinama radio kao dostavljač za jednu kriminalnu skupinu, a oni ga sad traže jer nije u stanju isporučiti ono što mu je bilo povjereno. Kriminalci ga ubiju pred Sabihom i njihovom kćeri. Pravu istinu o svome suprugu Sabiha saznaje u Turskoj, u koju se odmah vraća nakon suprugove smrti. U Istanbulu Sabiha počinje živjeti s Mehmetovom obitelji, a kako novaca više nema, Sabiha je prisiljena početi raditi. Javlja se na oglas jedne tiskare koja traži poslovnu tajnicu sa znanjem njemačkog jezika i ondje susreće Galipa s kojim će doživjeti veliku ljubav…
No, hoće li Sabiha i Galip uspjeti zaštititi svoju ljubav od svih nedaća?

Glavne uloge u seriji tumače Ayça Varlıerkoja igra Sabihu Yilmaz i Erkan Petekkaya koji igra Galipa Turkera.Ayça Varlıer je poznata publici u BiH, jer je igrala jednu od sporednih uloga u jednaoj od najuspješnijih turskih serija „Gumuš“. Ta je serija probila led kada su u pitanju sapunice iz Turske u našoj zemlji, ali i proslavila Kivanca Tatlituga. Ayçi je ovo prva serija u kojoj nastupa u glavnoj ulozi i publika ju je s oduševljenjem prihvatila zbog njene neposrednosti i umiljatog lica. Erkan Petekkaya iza sebe ima mnogo projekata. Glumio je u niz filmova, ali i uspješnih serija. neke od njih su se prikazivale i u regiji, poput serije’Kako vrijeme prolazi’. Žene ga obožavaju zbog Clooneyevskog izgleda, ali i uloga u kojima se pokazao kao markantan, dominantan i konkretan muškarac.