Evo zašto reprezentacija BiH može proći u drugi krug SP-a

250

reprezentacija-bih

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ove godine ide na historijsko, svoje prvo, Svjetsko prvenstvo koje se održava u Brazilu.

U grupi smo sa Nigerijom, Iranom i Argentinom.

Sušić je nedavno objavio spisak putnika za Brazil. Svi igrači koji su na njemu su već, barem jednom, igrali u dresu Bosne i Hercegovine.

Razlog zbog kojeg bismo mogli proći u drugi krug je zaista sjajna forma većine ključnih bh. reprezentativaca…

Edin Džeko u Engleskoj naprosto briljira. Vodi plavi dio Manchestera ka titulu, i jedan je od najvažnijih igrača ‘Građana’. Kad bi ovakav bio na SP-u, gotovo pa sigurno bismo imali sjajnog čovjeka za realizaciju, razspoloženog i motivisanog više nego ikada.

Također, naš golman, Asmir Begović, jedan je od najboljih čuvara mreže u Engleskoj i konstantno je u sjajnoj formi, i ako ostane ovako raspoložen, u našoj mreži će, barem se nadamo, završiti što manje protivničkih lopti.

U Italiji, dva bh. reprezentativca, Senad Lulić i Miralem Pjanić, su također ponosi svojih timova, i Lazio odnosno Roma ne bi bili isti da ova dva bh. reprezentativcima ne igraju za njih.

Pjanić je prema ‘Whoscoredu’ u timu mjeseca Serije A, dok je i Lulić veoma blizu…

Screenshot_72

 

U Njemačkoj, posebno se izdvajaju dva reprezentativca Bosne i Hercegovine.

To su Emir Spahić, koji je svojim golovima u proteklom mjesecu dokazao da može biti i napadač, te naš bh. tenk, Sead Kolašinac, za kojeg su zainteresovani mnogi evropski velikani od kojih je jedan Manchester United.

Spahić je prema portalu Whoscored izabran u tim mjeseca Bundeslige, s toga ako ostane u ovakvoj formi, zasigurno ćemo imati neprikosnovenu zidinu u našoj obrani.

Screenshot_62

 

Sve u svemu, ovo Svjetsko prvenstvo će biti veoma uzbudljivo. Ako naši ključni igrači ostanu u ovakvoj formi, prolaz u drugi krug će biti gotovo pa siguran…