Indijski glumac pretukao lopova pa završio u zatvoru

183

d654e795df0559d3ef888299efdc50f0_ft_xl

Vikas Bhalla poznatiji našim gledaocima kao Vir, iz serije „Odbačena“ koja se emituje na OBN televiziji završio je prije dva dana u zatvoru jer je pretukao mladića koji mu je pokušao obiti automobil nanijevši mu teške tjelesne ozljede.
Incident se dogodio na parkingu ispred tržnog cenra u New Delhiju. Vraćajući se iz kopovine Vikas je mladića zatekao kod automobila. Nakon prepirke, glumac je doživio „žutu minutu“ te je istukao mladića. Kako je to opisano u optužnici, snažno ga je šakom udario u predio glave pri čemu je zadobio prelom gornje čeljusti i kostiju srednjeg lica s krvnim podlivima oko oba oka a ima i dva polomljena rebra.
Prema pričama svjedoka koji su se zatekli na licu mjesta razjareni Bhalla udario ga je po glavi, pa kad je ovaj pao na zemlju, počeo je besomučno da ga udara nogama. Krv je prskala po mladićevom licu, dok je on urlikao od bola. „Kada je vidio šta je uradio krvavim rukama se uhvatio za glavu a sam je i pozvao Hitnu pomoć. Ubrzo je stigla i policija i obavila uviđaj. Mladić je odvezen u bolnicu, a glumca su odveli sa lisicama“ ispričao je momak koji je zadužen za održavanje parkinga indijskim novinarima.

Prema pisanju indijske štampe radi se o studentu medicine koji do sada nije imao policijski dosije. U razgovorima sa predstavnicima univerziteta i prijateljima pretučenog momka novinari su uspjeli saznati da je sjajan student završne godine, bez finansijskih problema, sjajan kolega bez ijedne mrlje u karijeri tako da ne mogu povjerovati da je pokušao obiti automobil. Ipak ostaje pitanje šta je sjajnog studenta natjeralo da pokuša ukrasti automobil.
Vir (Vikas Bhalla) će vjerovatno biti osuđen uslovno tako da se neće dugo zadržati u pritvoru.