Na godišnjicu pjevačeve smrti: Šabanova kuća propada, prijeti joj poplava! Pustoš oko vikendice!

156

Dok je bio živ, Šaban Šaulić često je govorio da je Krčedin njegova oaza mira i da tamo planira da provede starost. Posljednjih godina je uglavnom tamo i boravio.

Samo nekoliko mjeseci prije tragične nesreće u kojoj je izgubio život, ekipa Kurira bila je u posjeti kralju narodne muzike. On nas je ugostio i pokazao kako izgleda kuća. Bio je vrlo ponosan i srećan, tada se provozao u svom čamcu Dunavom, porazgovarao s nama. Sa njim su bili i prijatelji s kojima godinama peca i provodi dosta vremena, piše Kurir.

Nekoliko dana pred godišnjicu njegove smrti, koja se navršava 17. februara, ponovo smo otišli na isto mjesto. Situacija je ovaj put bila potpuno drugačija. Šabanova kuća i dalje izgleda isto, ali uočljivo je da tamo rijetko ko dolazi. Dunav je već stigao do stepeništa koja vode do okućnice, pa je prilaz gotovo nemoguć.

Mi smo ipak uspjeli da dođemo do dvorišta, gdje smo primijetili da se redovno održava, ali je zato prilaz zasut smećem koje je rijeka izbacila. Primjetno je bilo da ovaj put nikoga nije bilo od ljudi koji u Krčedinu imaju vikendice, što svakako nije uobičajeno jer tu inače stalno pecaju. Nema više ni plavo-bijelog čamca kojim je Šaban plovio i pecao. Njega je familija vjerovatno sklonila negdje na sigurno, kako bi se sačuvao od propadanja.

Porodica Šaulić dosad se nije izjašnjavala o tome šta planiraju da rade s njegovom „oazom“, pa smo pozvali pjevačevu udovicu Gordanu.

– Bila sam tamo prije deset dana. Sve je bilo u redu. Ne razumijem kako je poplavljena? Imamo čovjeka koji svakodnevno čuva kuću i brine o svemu – kratko je rekla Goca.

Iz ovog njenog odgovora se može zaključiti, da, barem zasad, ne planiraju da prodaju vikendicu.

.

.

.

.

.

Kurir.rs