Selektor Safet Sušić danas je u Sarajevu objavio spisak pozvanih igrača koje će okupiti 15. maja u Sarajevu

207

Zbog nesigurnog zdravstvenog stanja Mensura Mujdže Pape je pozvao 24 igrača, koji će sigurno putovati u Brazil, a od kojih će u konačnici 23 biti prijavljeno za Svjetsko prvenstvo.

– Ovo su igrači za koje smatram da su najbolji u ovom trenutku i da najviše odgovaraju zadatku koji je pred nama. – poručio je Safet Sušić.

– Vjerujem da ima nezadovoljnih i razočaranih, ali ja sjedim u selektorskoj stolici i moja je odgovornost koji će igrači biti pozvani. Čiste savjesti kažem da sam pozvao igrače za koje smatram da su najbolji u ovom trenutku.- ponovio je Pape.

– Muhamed Bešić je igrač sa kojim ja imam dobar odnos i kojeg cijenim još od prve utakmice kada sam ga pozvao i kada je debitovao protiv Meksika. On je taj zadnji vezni igrač koji nam nedostaje, a za kojeg razmišljam da bude zadužen za Messija u utakmici protiv Argentine. – smatra Sušić.

U Brazil idemo sa formalno dva napadača, ali tu uvijek po potrebi mogu priskočiti Ibričić ili Hajrović, a razmišljanja smo da ćemo neke utakmice u Brazilu igrati samo sa jednim klasičnim napadačem, tako da smatram da nije bilo potrebe da se zove treći klasični napadač. – kaže Safet Sušić.

– U Sarajevu ćemo imati na raspolaganju tri terena, Koševo, Grbavicu i Hrasnicu. Još ćemo odlučiti gdje ćemo trenirati. Treniraće se dva puta dnevno, nakon tri dana treninga igrači će imati pauzu. Omogućit ćemo igračima u slobodnim danima da i njihove porodice borave sa njima, čak i prespavaju tu, tako da vjerujemo da će pripreme proći u najboljem redu. – najavljuje Pape.

– Pred nama su četiri pripremne utakmice i imamo nekoliko taktičkih kombinacija koje želimo isprobati. Gledali smo utakmice svih naših protivnika, gledaćemo Nigeriju i u Brazilu protiv Irana. – zaključuje Safet Sušić koji na taj način najavljuje mogućnost drugačije formacije Zmajeva na Mundijalu nego li one kojom smo igrali kvalifikacije

 

Da li je ovo najboljih 24 što BIH ima u ovom trenutku :

10325650_717946394930086_2656710343819364714_n