Ko je muzičko otkriće godine?

182

963

Bosna i Hercegovina je zemlja koja obiluje talentima. Imamo uspješne sportiste, umjetnike, književnike kao i veliki broj talentovanih mladih ljudi čiji glas ostavlja bez daha. Kroz razne muzičke show-ove mnogi pokušavaju pronaći svoje mjesto na estradnom nebu. Anesa Granila, mnogi su zapazili. Domaći muzički stručnjaci dali su mu epitet otkriće godine.Iako ima samo 22 godine Anes je mnogima kupio srce svojim glasom i šarmom.

Tokom 6 sezone show-a ZMBT, pokazao je šta zna i šta umije, prezentirao je svoje vokalne sposobnosti i zbog velike podrške svoje publike i obožavaoca, odlučio da nastavi sa muzikom. U saradnji sa profesionalnim muzičkim Studiom Tempo, snimio je svoju prvu pjesmu “Ako te preživim”. “Prva pjesma je gotova. Tekst i muziku je uradio Zaim Poturić u saradnji sa Almirom Ajanovićem i Damirom Bečićem koji su uradili i aranžman za ovu baladu. “Super ekipa kreirala je prelijepu baladu koju sam otpjevao iskreno iz srca.

Vjerujem da će publika to i osjetiti”, izjavio je Anes. Balada “Ako te preživim” za samo nekoliko sati sakupila je više od 1 000 pregleda. Anes Granilo je ime koje će zapamtiti svi oni koji znaju šta je dobra pjesma.