Živojinovići izbačeni iz stana u Americi: Mjesecima nisu plaćali kiriju za luks apartman na Floridi! Na sudu 10 godina?

75

Porodica Lepe Brene i Slobodana Bobe Živojinovića živi na visokoj nozi, ali zato kao zmija noge kriju da ne plaćaju račune i dažbine. Ali ne samo u Srbiji nego i u Americi, koja im je već godinama „druga kuća“.

Naime, Filip Živojinović i njegov otac Slobodan Živojinović istjerani su iz stana na Floridi 2010. godine jer mjesecima nisu plaćali kiriju. Suprug i pastorak Lepe Brene iznajmljivali su nekretninu na Bej roudu u Majamiju, ali kako nisu izmirivali svoje obaveze, gazda im je dao otkaz.

Zbog toga što nisu izmirili dug, Slobodan i Filip su s vlasnikom te nekretnine u Americi i završili na sudu. U prilog tome svjedoči dokument u čiji posjed je došla redakcija Kurir Starsa. U sudskim spisima, zavedenim pod brojem 09-02631-CC-24, navodi se da je sudija Darin P. Gejles 4. januara 2010. Živojinovićima naložio da napuste objekat. Otac i sin taj dokument nisu potpisali.

– Mislim da nisu ni bili na tom ročištu, ali bez obzira na to, sud postupa po tužbi. To je bilo prije 10 godina, ali i dalje se taj dokument nalazi u sistemu tamošnjih organa. I otac i sin su se ponijeli neodgovorno i nisu plaćali rentu, zato su i izbačeni iz stana. Nije to ozbiljan prekršaj, ali svakako se vodi kao djelo koje je protiv zakona. Svi koji izdaju stanove u Americi imaju ugovore s licima koja ih rentiraju, a u ovom slučaju su se Boba i Filip baš izblamirali – priča naš izvor iz SAD koji nam je dostavio dokument, i dodaje da dug nije izmiren do današnjeg dana.

– Da su to regulisali, to bi na tom papiru pisalo. Međutim, kao što vidite, i dalje je otvoreno. Sud je naložio da se isele i više nemaju pravo da borave u toj nekretnini. Moguće da se nisu odazivali na pozive suda jer žive u Srbiji. Taj slučaj ne može da zastari jer je tamo zakon drugačiji od našeg. Pretpostavljam da se nešto dogodilo između gazde te nekretnine i Bobe i njegovog sina, pa su završili na sudu – završava naš izvor.

Inače, porodica Živojinović ima u Majamiju luksuznu nekretninu, vrijednu milion i po eura, koja je u njihovom vlasništvu godinama. Kuća se nalazi na obali mora, pored vile Martine Navratilove, ima 400 kvadrata, a procjenjuje se da mjesečno održavanje ovakvog imanja košta 2.000 dolara.

.

.